دسته ها
- A 01. سئوالات متداول
- A 02. پروفایل ها + نمودارها + داده ها
- A 03. ابزارهای کاربری
- A 04. اخبار و گزارش ها
- A 05. نسخه ها و زبان ها
- A 06. سامانه پشتیبانی
- A 07. سامانه فروش ( فروشگاه )
- A 08. سامانه تکنیکال
- A 09. سامانه گفت و گو کاربران
- A 10. سامانه سنگ ها
- A 11. شاخص های اقتصادی
- A 12. صرافی ها
- A 13. کالایاب
- A 14. درج آگهی
- A 15. وب سرویس
- A 16. انجمن ها
- A 17. آرشیو ها
- A 18. تقویم ها
- A 19. مبدل ها
- A 20. جستجوگرها
- A 21. محاسبه گرها
- A 22. پایش گرها
- A 23. ابزار وبمستر/ بازنشر
- A 24. دانشگاه طلا و جواهر
- A 25. روش های تماس
- A 26. اپلیکیشن ها + ربات ها + کانال ها
- B 01. سئوالات متداول قیمت ها
- B 02. بازار ارز
- B 03. بازار طلا
- B 04. بازار سکه
- B 05. بازار بورس
- B 06. بازارهای آتی / مفاهیم
- B 07. بازارهای آتی / معاملات
- B 08. بازارهای کالایی
- C 01. سئوالات متداول بازار جهانی
- C 02 . بازارهای ارزی
- C 03. بازارهای کالایی
- C 04. بازارهای سهام
- C 05. بازار اوراق قرضه
- C 06. صندوق های سرمایه گذاری
- C 07. صندوق های معاملاتی
- C 08. بازار ارزهای دیجیتال/معرفی
- C 09. بازار ارزهای دیجیتال/آموزش
- D 01. مفاهیم پایه بازارهای مالی
- D 02. مفاهیم پایه اقتصاد
- D 03. مفاهیم پایه بانکی
- D 04. مفاهیم پایه بورس
- D 05. مفاهیم پایه معاملات
- D 06. مفاهیم پایه تجارت
- E 01. انواع نمودارها
- E 02. سطوح حمایت و مقاومت
- E 03. روندها و ترندها
- E 04. میانگین متحرک
- E 05. آموزش الگوهای قیمتی
- E 06. کاربرد الگوهای قیمتی
- E 07. خطوط پیوت و کاماریلا
- E 08. فیبوناچی
- F 01. اسیلاتورها
- F 02. اندیکاتورها
- F 03. استراتژی های معاملاتی
- F 04. تحلیل بنیادی
- F 05. تحلیل تکنیکال
- F 06. آموزش پرایس اکشن
- F 07. کاربرد پرایس اکشن
- F 08. امواج الیوت
- F 09. نرم افزارهای معاملاتی
- F 10. روان شناسی معاملات
- F 11. اشتباهات معاملگران مبتدی
- G 01. پرداخت ارزی
- G 02. سوییفت
- G 03. پی پال
- G 04. ویزاکارت و مسترکارت
- H 01. برترین برندها
- H 02. برلیان
- H 03. طلا و نقره
- H 04. سکه و ارز
- H 05. جواهر و ساعت
- H 06. سنگ ها و کانی ها
- H 07. معادن طلا
- H 08. طراحی جواهر
- H 09. مشاور تولید
- H 10. مشاور خرید
- H 11. شریعت و طلا
- H 12. رکوردها
- به تفکیک الفبای انگلیسی
- به تفکیک الفبای فارسی
D 04. مفاهیم پایه بورس
-
1 - بورس چیست؟بورس بازاری است که به صورت متشکل و رسمی فعالیت میکند. بورس دارای انواعی است که عبارتند از: 1- بورس اوراق بهادار، 2- بورس کالا، 3- بورس ارز 4- بورس اوراق مشتق.
-
10 - مجمع عمومی چیست و انواع آن کدام است؟مجمع عمومی شرکت سهامی، از اجتماع صاحبان سهام تشکیل میشود. مقررات مربوط به حضور عدة لازم برای تشکیل مجمع عمومی و آراء لازم جهت اتخاذ تصمیمات، در اساسنامة شرکت معین خواهد شد، مگر در مواردی که به موجب قانون تکلیف خاصی برای آن مقرر شده باشد. براساس قانون تجارت، مجامع عمومی شرکتهای سهامی به ترتیب عبارتند از مجمع عمومی مؤسس، مجمع عمومی عادی و مجمع عمومی فوقالعاده.
-
100 - بورس اوراق بهادار چگونه به گسترش مالکیت عمومی کمک میکند؟بورس امکان دسترسی و سرمایهگذاری تمام افراد جامعه را با حداقل سرمایه در شرکتها فراهم میکند و مالکیت سهام هر شرکت برای تمام افراد امکانپذیر میشود. به این ترتیب عموم افراد جامعه میتوانند از طریق خرید سهام شرکتها در بورس، در مالکیت واحدهای صنعتی، تولیدی، بازرگانی و خدماتی مشارکت نمایند.
-
101 - منظور از تخصیص مطلوب منابع از طریق بورس چیست؟بورسها با فراهم کردن بازاری شفاف و کارآ و در فضایی رقابتی، منابع مالی و وجوه خانوارها را به سوی بخشهای مولد اقتصاد با بیشترین بازدهی هدایت میکنند. به عبارت دیگر، در بورس اوراق بهادار شرکتهایی که بهرهوری بیشتر و عملکرد برتری داشته باشند با اقبال بیشتر سرمایهگذاران مواجه میشوند و از طریق عرضه اوراق بهادار جدید میتوانند منابع بشتری از بازار جذب نمایند. منابع مالی از طریق بورس به سمتی از اقتصاد میروند که با ریسک معین بیشترین بازدهی را ایجاد میکند.
-
102 - چگونه سهامداران شرکتها پذیرفته شده در بورس میتوانند در قبال وثیقه نمودن سهام تسهیلات بیشتری از اعتبار دهندگان دریافت نمایند؟بعضی از بانکها ممکن است سهام شرکتهای بورس را به عنوان وثیقه برای پرداخت تسهیلات بپذیرند. در این صورت سرمایهگذاران سهام شرکتهای بورسی این مزیت را دارند که بتوانند به جای داراییهای دیگر با وثیقهگذاری سهام خود تسهیلات به دست آورند.
-
103 - افرادی که سهام صندوقهای سرمایهگذاری را خریداری میکنند چه درآمدهایی عایدشان میشود؟کسانی که سهام یا واحد سرمایهگذاری صندوقهای سرمایهگذاری را خریداری نمایند از سه محل بازدهی کسب میکنند: 1) افزایش ارزش خالص داراییها یا NAV 2 ) دریافت سود تقسیمی سالانه صندوق 3) دریافت سود سرمایهای حاصل از خرید و فروش اوراق بهادار توسط صندوق.
-
104 - سرمایهگذاری در صندوقهای سرمایهگذاری چه مزیتهایی نسبت به سایر سرمایهگذاریها دارد؟مزایای ویژه این صندوقها عبارتند از نقدشوندگی بالای واحدهای سرمایهگذاری، مدیریت تخصصی و حرفهای، امکان متنوعسازی سرمایهگذاریها با هزینه اندک و نیز هزینههای پایین مدیریت و اداره صندوق در نتیجه صرفهجویی در مقیاس.
-
105 - چند نوع صندوق سرمایهگذاری وجود دارد؟انواع متعددی از صندوقهای سرمایهگذاری براساس نوع اوراق بهاداری که در آن سرمایهگذاری میکنند و نیز اهدافی که دنبال میکنند وجود دارد. بعضی از آنها عبارتند از: صندوقهای سرمایهگذاری بازار پول، صندوقهای سرمایهگذاری سهام، صندوقهای سرمایهگذاری اوراق با درآمد ثابت، صندوقهای سرمایهگذاری بخشی، صندوقهای سرمایهگذاری بینالمللی و ... در ایران صندوقهای سرمایهگذاری در گروه صندوق با درآمد ثابت و صندوق سهام در حال فعالیت هستند.
-
106 - صندوقهای سرمایهگذاری در اوراق با درآمد ثابت چه فعالیتی را انجام میدهند؟این صندوقها وجوه دریافتی از سرمایهگذاران را در پرتفویی (سبدی) از اوراق بهادار با درآمد ثابت (شامل انواع اوراق قرضه، اوراق مشارکت و انواع اوراق بدهی) سرمایهگذاری و آن را اداره میکنند. ویژگی خاص این صندوقها این است که ریسک آنها پایین است و جریانات نقدی و زمانبندی پرداخت سودها و اصل سرمایه توسط آنها از اطمینان بالایی برخوردار است.
-
107 - صندوقهای سرمایهگذاری در بازار پول چه فعالیتی را انجام میدهند؟این صندوقها در اوراق بهادار بازار پول (به طور کلی اوراق بهادار با سررسید کوتاه مدت کمتر از یکسال که در بازار پول منتشر و معامله میشود) سرمایهگذاری میکنند. ویژگی خاص این صندوقها ریسک و بازدهی پایین آنهاست چون اوراق بهادار بازار پول دارای سررسید کوتاه مدت هستند و نرخ سود و ریسک پایینی دارند. از اوراق بهادار بازار پول میتوان گواهی سپرده بانکی، اوراق تجاری و اوراق خزانه را نام برد.
-
108 - چگونه میتوان سهام صندوقهای سرمایهگذاری را خرید و فروش کرد؟واحدها یا یونیتهای صندوقهای سرمایهگذاری توسط نمایندگان مدیر صندوق صادر و ابطال میشود. بنابراین کسانی که متقاضی خرید اوراق باشند، میتوانند با مراجعه مستقیم یا غیرمستقیم به مدیر صندوق (از طریق راهنمای سایت اینترنتی آنها و یا از طریق تماس با کارگزاران یا نمایندگان صندوق) درخواست خرید اوراق را بدهند اشخاصی که قصد خروج از صندوق را داشته باشند صرفاً میتوانند با مراجعه به نماینده صندوق درخواست ابطال اوراق را بدهند. در این صورت مدیر صندوق اوراق را براساس NAV و پس از کسر هزینههای مربوط ابطال و خالص وجوه را به حساب سرمایهگذار واریز میکند.
-
109 - ارزش هر سهم صندوقهای سرمایهگذاری چگونه مشخص میشود؟ارزش خالص داراییهای صندوق سرمایهگذاری در پایان هر روز معاملاتی محاسبه میشود و از تقسیم مابهالتفاوت داراییها و بدهیها بر تعداد واحدهای منتشره، ارزش هر واحد سرمایهگذاری مشخص میشود که براساس این قیمت شخص میتواند اوراق جدید خریداری و یا اوراق قبلی خود را ابطال نماید.
-
11 - مجمع عمومی مؤسس چه وظایفی بر عهده دارد ؟وظایف مجمع عمومی مؤسس به قرار زیر است: 1- رسیدگی به گزارش مؤسسین و تصویب آن و نیز احراز پذیرهنویسی کلیة سهام شرکت و تادیة مبالغ لازم. 2- تصویب طرح اساسنامة شرکت و در صورت لزوم، اصلاح آن. 3- انتخاب اولین مدیران و بازرس یا بازرسان شرکت. 4- تعیین روزنامة کثیرالانتشاری که هرگونه دعوت و اطلاعیة بعدی برای سهامداران تا تشکیل اولین مجمع عمومی عادی در آن منتشر خواهد شد.
-
111 - اطلاعات شرکتها و ناشران شامل چه چیزهایی میباشد؟این اطلاعات شامل ترازنامه، صورتحساب سود وزیان، صورت جریانات نقدی، گزارش حسابرسی گزارش هیأت مدیره، صورتهای مالی پیشبینی شده و.... میباشد که به صورت دورهای تهیه و افشاء میگردد.
-
112 - وظیفه دریافت و بررسی اطلاعات شرکتها و ناشران به عهده کیست؟مدیریت نظارت بر ناشران اوراق بهادار سازمان بورس و اوراق بهادار وظیفه دریافت و بررسی اطلاعات ناشران و انتشار یکنواخت آنها را از طریق پایگاههای اطلاعاتی رسمی سازمان بورس و اوراق بهادرا بر عهده دارد.
-
115 - صندوقهای سرمایهگذاری و شرکتهای سرمایهگذاری چه تفاوتهایی دارند؟میزان سرمایه در صندوقهای سرمایهگذاری متغیر میباشد و با صدور واحدهای سرمایهگذاری افزایش و یا با ابطال آنها کاهش مییابد، اما سرمایة شرکتهای سرمایهگذاری ثابت بوده و تنها با طی مراحل افزایش و یا کاهش سرمایه و با تصویب مجامع فوقالعاده قابل تغییر است. علاوه بر این تضمین نقدشوندگی و در مواردی تضمین حداقل سود، شفافیت و اطلاعرسانی بالا، نظارت دقیق بر فرآیند صدور و ابطال براساس ارزش خالص داراییها و هزینههای اجرایی و اداری اندک را میتوان از دیگر وجوه متمایز صندوقهای سرمایهگذاری در مقایسه با شرکتهای سرمایهگذاری دانست.
-
116 - شرکت سهامی عام دارای چه ویژگیهایی میباشد؟برخی ویژگیها عبارتند از: -دارندگان سهام در این شرکتها از حقوق مالکیت کامل برخوردارند. -کسانی که سهام جدید این شرکتها را میخرند همانند سهامداران قبلی حق مشارکت در سود را به دست میآورند. -در این شرکت سهامداران هیچگونه تعهد شخصی در قبال طلبکاران ندارند. -در صورت ورشکستگی شرکت، اول حق و حقوق طلبکاران پرداخت میشود و پس از آن حقوق صاحبان سهام -سهامداران این شرکتها دارای حق مالکیت، حق رأی و حق تقدم در خرید سهام جدید میباشند.
-
117 - در شرکتهای سهامی عام در چه صورت سود سهام عادی به سهامداران پرداخت میشود؟در این شرکتها پرداخت سود سهام عادی مشروط به وجود سود قابل تقسیم و تصویب مجمع عمومی صاحبان سهام در مورد تقسیم سود است.
-
118 - آیا در شرکتهای سهامی عام میتوان با تغییر اساسنامه تعهد جدیدی برای سهامداران ایجاد کرد؟خیر
-
119 - دعوت به مجمع عمومی شرکتهای سهامی وظیفة کیست؟هیأت مدیرة شرکت
-
12 - اختیارات مجمع عمومی عادی سالیانه چیست و چه زمانی برگزار میشود ؟مجمع عمومی عادی سالیانه برای رسیدگی به صورتهای مالی شرکت، رسیدگی به گزارش مدیران و بازرسان شرکت و تقسیم سود و اندوخته بین صاحبان سهام، سالی یکبار در زمانی که در اساسنامة پیشبینی شده است، تشکیل میشود. مجمع عمومی عادی با حضور حداقل بیش از نیمی از سهامداران به نسبت تعداد سهام رسمیت مییابد و تصمیمات همواره با اکثریت نصف به علاوه یک آراء حاضر در جلسة رسمی معتبر خواهد بود. مهلت قانونی تشکیل مجمع عمومی عادی سالیانه طبق قانون تجارت حداکثر 4 ماه پس از پایان سال مالی شرکت میباشد. دعوت صاحبان سهام برای تشکیل مجامع عمومی باید از طریق نشر آگهی در روزنامههای کثیرالانتشار، سایت رسمی سازمان بورس یا سایت شرکت به عمل آید. فاصله بین نشر آگهی و تاریخ تشکیل مجمع حداقل 10 روز و حداکثر 40 روز میباشد.
-
120 - مجمع عمومی عادی چه وظایفی دارد؟1- انتخاب اعضای هیأت مدیره، 2- انتخاب بازرسان شرکت، 3- تصویب ترازنامه، 4- تقسیم منافع، 5- تصویب یا رد پیشنهاداتی که از طرف هیأت مدیره و یا بازرسان و سهامداران ارایه میشود، 6- تعیین خط مشی شرکت و تصویب و یا اقدام به هر عملی که به صلاح شرکت باشد.
-
121 - قرارداد آتی چیست؟وقتی امروز ارزش مشخصی را فدا میکنیم تا در آینده در قبال آن بازدهی مشخصی را به دست آوریم، سرمایهگذاری کردهایم. به عنوان مثال، وقتی وجهی را بابت خرید سهام پرداخت میکنیم با این امید که در آینده سود مشخصی را دریافت داریم، سرمایهگذاری کردهایم.
-
122 - قرارداد اختیار معامله چیست؟قراردادی است که در آن یک طرف معامله (خریدار قرارداد) با پرداخت مبلغ معینی این اختیار را به دست میآورد که چنانچه تمایل داشت در تاریخ مشخصی در آینده کالای مشخصی را به قیمت مشخص با طرف دیگر قرارداد (فروشنده) معامله نماید. فروشندة قرارداد در صورت درخواست خریدار قرارداد ملزم به انجام قرارداد میباشد.
-
123 - صکوک به چه معناست؟صکوک نوعی اوراق بهادار میباشد که بر مبنای قراردادهای اسلامی (مانند اجاره، مشارکت، مضاربه و ...) طراحی شده است و در بازارهای مالی معامله میشود.
-
124 - در آگهی دعوت صاحبان سهام برای تشکیل مجامع چه نکاتی قید میشود؟دستور جلسه، تاریخ، ساعت و محل تشکیل مجمع
-
125 - از زمان نشر آگهی تا تاریخ تشکیل مجمع چه مدت زمان طول میکشد؟فاصله بین تاریخ نشر آگهی تا تشکیل مجمع نباید کمتر از ده روز و بیشتر از چهل روز باشد.
-
126 - مؤسسة رتبهبندی چیست و چه کار میکند؟به زبان ساده مؤسسات رتبهبندی نهادهایی هستند که براساس اطلاعات دریافتی از اشخاص حقیقی و حقوقی توانایی آنها را در پرداخت تعهداتشان رتبهبندی میکنند.
-
127 - منظور از ارزش اسمی چیست؟ارزش اسمی همان قیمتی است که بر روی اوراق سهام نوشته میشود.
-
128 - منظور از ارزش دفتری چیست؟ارزش دفتری یا ارزش ویژه برابر است با جمع حقوق صاحبان سهام تقسیم بر تعداد سهام
-
129 - بخش حقوق صاحبان سهام در ترازنامه شامل چه مواردی است؟شامل اقلام سهام سرمایه، صرف (کسر) سهام، اندوختهها و سود انباشته است.
-
13 - مجمع عمومی فوقالعاده چیست و چه زمانی برگزار میشود؟موضوعات اصلاح یا تغییر مواد اساسنامة شرکت، کاهش یا افزایش سرمایه و انحلال شرکت فقط در مجمع عمومی فوقالعاده قابل رسیدگی است. در مجمع عمومی فوقالعاده دارندگان بیش از نصف سهامی که حق رأی دارند باید حاضر باشند و تصمیمات مجمع همواره با اکثریت دو سوم آراء حاضر در جلسة رسمی معتبر خواهد بود.
-
130 - منظور از ارزش معاملاتی چیست؟ارزش معاملاتی یا ارزش بازار بیانگر مبلغی است که تحت تأثیر عرضه و تقاضا در بازار تعیین شده و به طور مرتب افزایش یا کاهش مییابد.
-
131 - سرمایهگذاری یعنی چه؟وقتی امروز ارزش مشخصی را فدا میکنیم تا در آینده در قبال آن بازدهی مشخصی را به دست آوریم، سرمایهگذاری کردهایم. به عنوان مثال، وقتی وجهی را بابت خرید سهام پرداخت میکنیم با این امید که در آینده سود مشخصی را دریافت داریم، سرمایهگذاری کردهایم.
-
132 - سرمایهگذاری هوشمندانه یعنی چه؟سرمایهگذاری هوشمندانه یعنی تصمیمگیری آگاهانه برای سرمایهگذاریِ میزان معینی پول در یک فرصت صحیح و حساب شده، به گونهای که فرد سرمایهگذار، شخصاً و از نزدیک، بر نحوهی سرمایهگذاری خود نظارت کرده و از سرمایهی خود محافظت کند تا بدین ترتیب، در یک دورهی زمانی مشخص، بتواند به بازده مطلوب دست یابد.
-
133 - آیا باید به سرمایهگذاریهای کوچک اهمیت داد؟آری؛ زیرا با یک مدیریت دقیق، همین سرمایههای اندک شما رشد خواهد کرد و در عین حال، شما اعتبار، جسارت و سرمایه بیشتری برای سرمایهگذاریهای آتی به دست خواهید آورد. بنابراین، هرگز ارزش بالقوهی سرمایهگذاریها را، هر چند اندک باشد، دست کم نگیرید.
-
134 - حداقل اطلاعات و مهارت لازم برای سرمایهگذاری توأم با موفقیت چیست؟برای سرمایهگذاری توأم با موفقیت اطلاعات زیر لازم است: 1. اهداف سرمایهگذاری کوتاهمدت یا بلندمدت خود را مشخص نمایید. 2. موضوعات سرمایهگذاری و محلهای آن را مشخص کنید. 3. قدرت تحمل خود را از میزان زیان احتمالی، و نیز میزان تمایل خود را از سود مورد انتظار مشخص کنید. 4. راههای تنوعبخشی و سرمایهگذاری خود را با توجه به مبالغی که برای سرمایهگذاری در نظر گرفتهاید بررسی نمایید. 5. از میزان نقدشوندگی سرمایهگذاری خود قبلاً آگاهی کسب کنید. 6. از نحوهی سرمایهگذاری (پرداخت پول) و نحوهی دریافت عایدی و منافع آن آگاه باشید. 7. از راهنمایی مشاوران، آگاهان و خبرگان مرتبط غفلت نکنید.
-
135 - برنامهریزی مالی چیست؟برنامهریزی مالی برای سرمایهگذار، همانند نقشهی راه برای یک مسافر است. با این کار، شما بر روی دستیابی به اهداف مالی، متمرکز شده و در عین حال، گرفتار تصمیمگیریهای احساسی که تاثیر منفی بر سرمایهگذاری شما میگذارد، نخواهید شد.
-
136 - آیا در برنامهریزی مالی، میتوانم از دیگران کمک بگیرم؟بله، اگرچه شما میتوانید به تنهایی برنامهی مالی خود را تهیه کنید، ولی اگر احساس میکنید به کمک دیگران نیاز دارید، میتوانید با یک متخصص برنامهریزی مالی مشورت کنید. متخصص برنامهریزی مالی میتواند به شما در تعیین اهداف و راهبردهای مالی برای دستیابی به اهداف تعیین شده، کمک کند. متخصص مالی همچنین میتواند گزینههای مناسب برای سرمایهگذاری و پسانداز را به شما پیشنهاد کند. متخصص برنامهریزی مالی باید وظایف خود و وظایف شما را در فرایند سرمایهگذاری، مشخص کند. این موارد، شامل طول مدت قرارداد و نحوهی پرداخت حق الزحمهی ارائهی خدمات کارشناسی، باید طی یک توافقنامهی رسمی، به امضای شما و متخصص مالی برسد. به خاطر داشته باشید که هیچ متخصص برنامهریزی مالی نباید شما را وادار به یک سرمایهگذاری خاص کند، بلکه باید به تصمیمات شما احترام بگذارد و توجه داشته باشد که در نهایت، این شما هستید که اختیار پول و دارایی خود را دارید. همیشه به متخصصان مالی مورد تائید و مطمئن مراجعه کنید.
-
137 - چه طور میتوانم برای سرمایهگذاری، پول کنار بگذارم؟وضع مالی خود را سر و سامان دهید، بودجه، یا دخل و خرج خود را سامان دهید؛ یعنی به میزان درآمدتان خرج کنید، بدهیهای خود را به موقع بپردازید و آنگاه، پساندازکردن را به طور منظم آغاز کنید.
-
138 - آیا تدوین یک برنامهی سرمایهگذاری، واقعاً موثر است؟بله، برنامهی سرمایهگذاری، اهداف شما از سرمایهگذاری و راهکارهای دستیابی به این اهداف را مشخص میکند. برنامهی سرمایهگذاری باید با برنامه مالی شما همسو باشد.
-
139 - برای سرمایهگذاری اندک بهتر است از کجا شروع کنم؟از بورس. زیرا در بورس امکان سرمایهگذاری برای همه وجود دارد. سرمایهگذاری در آن آسان است. اطلاعات مربوط به سرمایهگذاری شما به طور مرتب در دسترستان قرار دارد. امکان نقدشدن سرمایهی شما بسیار سریع است. امکان تغییر و جابه جایی شما فراهم است و موارد بسیاری که برای هر تازهوارد میتواند هم جنبهی آموزش و هم جنبهی کسب تجربه داشته باشد. البته در بورس هر کس متناسب با اطلاعات و توانش میتواند دامنهی فعالیتش را گسترش دهد.
-
14 - افزایش سرمایه چیست؟هر گاه شرکت برای توسعة فعالیتهای خود به منابع مالی جدید نیاز داشته باشد، با پیشنهاد هیئت مدیره، سهامداران شرکت افزایش سرمایه را در جلسة مجمع عمومی فوقالعاده مورد بررسی و رأیگیری قرار میدهند تا سرمایة شرکت به میزان مورد نظر افزایش یابد.
-
140 - آیا سرمایهگذاری، همیشه با ریسک همراه است؟ریسک، در واقع امکان شکست در سرمایهگذاری است. شما به عنوان یک سرمایهگذار، نمیتوانید امکان شکست را به طور کامل حذف کنید، اما میتوانید آن را به نفع خود مدیریت کنید. به این معنا که با محاسبهی دقیق ریسک در هنگام سرمایهگذاری، به جای آن که سرمایهی خود را ازدست بدهید، از منافع حاصل از سرمایهگذاری بهرهمند شوید. میزان ریسک در سرمایهگذاریهای مختلف، متفاوت است. به طور کلی، سرمایهگذاریهایی که بازده بالقوهی بیشتری دارند، ریسک بالاتری هم دارند. برای مثال، سرمایهگذاری مستقیم در سهام (از طریق مراجعه به کارگزاری و خرید سهم) در مقایسه با سرمایهگذاری در صندوق سرمایهگذاری مشترک، ریسک بیشتری دارد.
-
141 - ملاک انتخاب بهترین سهام چیست؟برخی ملاکهایی که میتوان برای انتخاب سهام در نظر گرفت عبارتند از: - درآمد شرکت (سهام شرکتی که از وضعیت درآمدی بهتری نسبت به سایر شرکتها برخوردار باشد در اولویت خرید است) - سود هر سهم (هر چه موارد سودی که به هر سهم تعلق میگیرد (EPS ) بیشتر باشد بهتر است) - نسبت قیمت به درآمد هر سهم: P/E (شرکتی که رقم P/E آن کمتر باشد گزینهی بهتری است) - نقدشوندگی (سهامی که مدت زمان فروش آن کوتاهتر باشد یا زودتر به فروش برسد، برای خرید مناسبتر است)
-
142 - معیارهایی که میتوان برای انتخاب یک کارگزار خوب در نظر گرفت چیست؟برخی از معیارهایی که میتواند در انتخاب یک کارگزار مؤثر باشد، عبارتاند از: - داشتن رتبهی مناسب در رتبهبندی سازمان بورس از کارگزاریها؛ - داشتن امکانات لازم جهت ارتباط مشتری با کارگزاری (تلفن، فکس، سایت اینترنتی، مسئول پاسخگویی و .....)؛ - قابلیت سایت اینترنتی، از لحاظ اطلاعرسانی و در دسترس بودن؛ - امکان مشاهدهی گردش حساب مشتری؛ - امکان مشاهدهی وضعیت سفارش که پس از هر اقدامی روی سفارش انجام میدهد، از طریق رمز عبور؛ - ارائهی تحلیل روزانه از بازار و درج اخبار آن در سایت کارگزاری؛ - امکان دریافت سفارش خرید و فروش الکترونیکی.
-
143 - فرآیند سرمایهگذاری در بورس از چه مراحلی تشکیل شده است؟در اینجا، از یک راهنمایی ساده برای شروع استفاده میکنیم. 1. ابتدا از خود بپرسید که آیا ازنظر مالی، برای سرمایهگذاری در بورس آمادگی و شرایط لازم را دارید یا نه. 2. کارگزاری را انتخاب کنید که ضمن داشتن مجوز، دارای رتبهی قابل قبولی باشد. 3. سهام و سایر اوراق بهاداری را که در بورس تهران دادوستد میشود، شناسایی کنید. 4. روش یا سازوکار معامله در بورس را یاد بگیرید. عدم آگاهی شما نسبت به فرآیند خرید و فروش در بورس، ممکن است به ضرر شما تمام شود. 5. تکالیف مربوط به خود را انجام دهید. 6. به کارگزار خود به طور شفاف سفارش (برای خرید یا فروش) بدهید. عدم ارتباط صحیح و شفاف با کارگزار، ممکن است برای شما هزینه ایجاد کند. 7. مفاد سفارش خود به کارگزار را یک بار دیگر کنترل کنید. اگر اشتباهی وجود دارد، هرچه زودتر اشتباه را اصلاح کنید. 8. همیشه سرمایهگذاری خود را، از نزدیک و به طور مستمر تحت نظارت و کنترل داشته باشید. آنچه که ازنظر شما کم اهمیت به نظر میرسد، ممکن است هزینههایی برای شما به دنبال داشته باشد. 9. حق و حقوق خود را بشناسید و از آن دفاع کنید.
-
144 - صندوق سرمایهگذاری مشترک چیست؟صندوقهای سرمایهگذاری مشترک، نهادهای مالی هستند که سرمایهی خود را عمدتاً در سهام و برخی موارد دیگر، مانند اوراق مشارکت، به کار میگیرند. این صندوقها مجوز فعالیت خود را از سازمان بورس دریافت و تحت نظارت همین سازمان فعالیت میکنند. صندوقها همهی عوامل کار شامل مدیر، ضامن، امین، پرسنل متخصص و توانمند و سایر امکانات موردنیاز را در اختیار دارند و علاوه بر آن، براساس قانون، سرمایهی قابل توجهی را برای شروع کار تهیه کردهاند. شما با سرمایهگذاری در صندوقهای سرمایهگذاری مشترک (ازطریق خرید واحدهای سرمایهگذاری صندوق)، در حقیقت یک سبد سرمایهگذاری را تشکیل میدهید که این سبد، به طور دائم تحت نظارت و مدیریت افراد متخصص و خبره است.
-
145 - آیا سرمایهگذاری در صندوق سرمایهگذاری مشترک از سرمایهگذاری مستقیم در بورس مطمئنتر است؟باتوجه به این که صندوق سرمایهگذاری مشترک درسبدی بسیار متنوع از سهام و سایر انواع اوراق بهادار سرمایهگذاری میکند، ریسک سرمایهگذاری نیز کاهش مییابد. بنابراین میتوان گفت ریسک سرمایهگذاری در صندوق سرمایهگذاری مشترک از ریسک سرمایهگذاری مستقیم در بورس کمتر است.
-
146 - آیا همهی صندوقهای سرمایهگذاری مشترک شبیه یکدیگرند؟رخیر، صندوقهای سرمایهگذاری مشترک اهداف سرمایهگذاری مختلف و بنابراین، ریسکهای متفاوتی دارند. شما به عنوان یک سرمایهگذار، باید صندوق سرمایهگذاری ای را انتخاب کنید که با ریسک قابل قبول شما، همخوانی داشته باشد.