دسته ها
- A 01. سئوالات متداول
- A 02. پروفایل ها + نمودارها + داده ها
- A 03. ابزارهای کاربری
- A 04. اخبار و گزارش ها
- A 05. نسخه ها و زبان ها
- A 06. سامانه پشتیبانی
- A 07. سامانه فروش ( فروشگاه )
- A 08. سامانه تکنیکال
- A 09. سامانه گفت و گو کاربران
- A 10. سامانه سنگ ها
- A 11. شاخص های اقتصادی
- A 12. صرافی ها
- A 13. کالایاب
- A 14. درج آگهی
- A 15. وب سرویس
- A 16. انجمن ها
- A 17. آرشیو ها
- A 18. تقویم ها
- A 19. مبدل ها
- A 20. جستجوگرها
- A 21. محاسبه گرها
- A 22. پایش گرها
- A 23. ابزار وبمستر/ بازنشر
- A 24. دانشگاه طلا و جواهر
- A 25. روش های تماس
- A 26. اپلیکیشن ها + ربات ها + کانال ها
- B 01. سئوالات متداول قیمت ها
- B 02. بازار ارز
- B 03. بازار طلا
- B 04. بازار سکه
- B 05. بازار بورس
- B 06. بازارهای آتی / مفاهیم
- B 07. بازارهای آتی / معاملات
- B 08. بازارهای کالایی
- C 01. سئوالات متداول بازار جهانی
- C 02 . بازارهای ارزی
- C 03. بازارهای کالایی
- C 04. بازارهای سهام
- C 05. بازار اوراق قرضه
- C 06. صندوق های سرمایه گذاری
- C 07. صندوق های معاملاتی
- C 08. بازار ارزهای دیجیتال/معرفی
- C 09. بازار ارزهای دیجیتال/آموزش
- D 01. مفاهیم پایه بازارهای مالی
- D 02. مفاهیم پایه اقتصاد
- D 03. مفاهیم پایه بانکی
- D 04. مفاهیم پایه بورس
- D 05. مفاهیم پایه معاملات
- D 06. مفاهیم پایه تجارت
- E 01. انواع نمودارها
- E 02. سطوح حمایت و مقاومت
- E 03. روندها و ترندها
- E 04. میانگین متحرک
- E 05. آموزش الگوهای قیمتی
- E 06. کاربرد الگوهای قیمتی
- E 07. خطوط پیوت و کاماریلا
- E 08. فیبوناچی
- F 01. اسیلاتورها
- F 02. اندیکاتورها
- F 03. استراتژی های معاملاتی
- F 04. تحلیل بنیادی
- F 05. تحلیل تکنیکال
- F 06. آموزش پرایس اکشن
- F 07. کاربرد پرایس اکشن
- F 08. امواج الیوت
- F 09. نرم افزارهای معاملاتی
- F 10. روان شناسی معاملات
- F 11. اشتباهات معاملگران مبتدی
- G 01. پرداخت ارزی
- G 02. سوییفت
- G 03. پی پال
- G 04. ویزاکارت و مسترکارت
- H 01. برترین برندها
- H 02. برلیان
- H 03. طلا و نقره
- H 04. سکه و ارز
- H 05. جواهر و ساعت
- H 06. سنگ ها و کانی ها
- H 07. معادن طلا
- H 08. طراحی جواهر
- H 09. مشاور تولید
- H 10. مشاور خرید
- H 11. شریعت و طلا
- H 12. رکوردها
- به تفکیک الفبای انگلیسی
- به تفکیک الفبای فارسی
C 02 . بازارهای ارزی
-
01 . فارکس چیست؟اصطلاحی است برگرفته از دو کلمهی Foreign Exchange که به معنی تبادل پول خارجی است که به پول خارجی در زبان فارسی ارز گفته میشود بنابراین FOREX را میتوان تبادل ارز نامید، به بیان ساده تر، فارکس «تبدیل یک ارز به ارز دیگر است»
-
02 . ویژگیهای بازار فارکس چیست؟1. امکان معامله در تمام طول ۲۴ ساعت شبانه روز، ۵ روز در هفته 2. امکان معامله در هر دو جهت بازار (امکان سود در افزایش یا کاهش قیمت) 3. استفاده از ضریب اهرمی (Leverage) به منظور افزایش قدرت معاملات 4. امکان تعیین حد سود و ضرر جهت انجام معاملات سفارشی در غیاب شما 5. هزینه بسیار ناچیز برای انجام معاملات 6. نقد شوندگی بسیار بالا(هر لحظه که تصمیم بگیرید میتوانید اقدام به خرید یا فروش نمایید) 7. حداکثر شفافیت ارائه نرخها، بخصوص در ارائه نرخ ارزهای اصلی 8. دسترسی آسان و سریع 9. فرصتهای بی شمار معاملاتی 10. انعطاف پذیری بالا (از نظر زمان حضور در بازار، بکارگیری استراتژی معاملاتی متنوع، تعداد و حجم معاملات و...) 11. عدم نیاز به پرداخت مالیات ، عوارض و یا حتی بهره بابت ضریب اهرمی. 12. کمیسیون معاملاتی صفر یا بسیار کم 13. امکان معامله از هر نقطه دنیا 14. امکان استفاده رایگان از حساب تمرینی (آزمایشی)
-
03 . زمان فعالیت بازار فارکس چه وقت است؟بازار بینالمللی ارز هر دوشنبه با باز شدن شرقیترین بانکهای دنیا آغاز به کار میکند. این بانکها شروع به معامله ارز و در نتیجه آن استخراج نرخ برابری ارزها نموده ومعاملهگران در دیگر نقاط جهان نیز در صورت تصمیم به معامله در آن هنگام (که طبیعتاً در آن هنگام خارج از ساعت کاری میباشند) بایستی معاملات خود را براساس این نرخها انجام دهند در ادامه بانکها و دیگر موسسات مالی کشورهای آسیایی این پروسه را ادامه داده تا این چرخه به بانکهای اروپا و ایالات متحده آمریکا برسد. البته در هنگام بازگشایی بازار ایالات متحده آمریکا، بازارهای آسیایی روز کاری خود را به پایان رسانیدهاند. این چرخه زمانی، پنج روز هفته بدون یک ثانیه توقف تا جمعه شب ادامه دارد.به عبارتی دیگر بزرگترین بازار معاملاتی دنیا، بیست و چهار ساعته با دسترسی بسیار آسان و انجام معاملات بصورت ساده و سریع در اختیار شما قرار گرفتهاست. بازار تبادلات ارز خارجی همگام با اینترنت مرز کشورها را پشت سر گذاشته و بسیاری از سرمایهگذاران و علاقه مندان از تمامی کشورها را نیز با خود همراه نمودهاست. این بازار در ساعت ۱:۳۰ بامداد دوشنبه به وقت تهران در نیوزلند آغاز و در ساعت ۱:۳۰ بامداد روز شنبه به وقت تهران در غرب آمریکا بسته میشود. البته ساعات ذکر شده میتواند بسته به قوانین کارگزاریهای مختلف اندکی تغییر داشته باشد همچنین ساعات کاری پلت فرمهای معاملاتی نیز کاملاً تابع تغییرات تابستانه و زمستانه ساعات کشور کارگزاری شما میباشد.
-
04 . آیا تضمینی برای سود در بازار فارکس وجود دارد؟خیر، میزان سود و یا زیانی که در این بازار حاصل می گردد ،بستگی به عوامل متعددی دارد که بخش مهم این عوامل که منجر به زیان معامله گران می شود توسط طرح خوداشتغالی و استفاده از ضریب اهرمی ۱۰ مهار شده است. هیچ تضمینی جهت سود یا زیان وجود ندارد، چون خود شما تصمیم گیرنده انجام هر معامله هستید. هر چقدر به قوانین معاملات توجه بیشتری کنید و در انجام آنها پایبند تر باشید، احتمال موفقیت شما بیشتر است. عوامل موفقیت در این بازار را میتوان بدین ترتیب برشمرد:1. استفاده از طرح معاملاتی ساده و قابل فهم2. انتخاب تعداد کمی از ارزها برای انجام معامله (حد اکثر ۲ جفت ارز یا طلا)3. استفاده از ابزار وامکانات ساده معاملاتی4. عدم توجه به حاشیه های این بازار5. عدم مشورت با افراد دیگر در زمان انجام معاملات
-
05 . چه ارزهایی در بازار فارکس مبادله می شود؟همانطور که قبلا اشاره شد، بازار فارکس بازار مبادلات ارزهای خارجی است و از آنجا که خرید یک ارز همیشه در برابر فروش ارز دیگر رخ می دهد، ارزها همیشه در این بازار به صورت جفت نشان داده می شوند.به جفت ارزهایی که یکی از دو ارز تشکیل دهنده آن دلار آمریکا باشد، جفت ارزهای اصلی یا (Majors) گفته میشود. جفت ارزهای معرفی شده در زیر بترتیب مهمترین جفت ارزهای مورد معامله در بازار تبادلات ارزی میباشند و به همین سبب از بیشترین نقدشوندگی در بین دیگر جفت ارزها برخوردار میباشند. علاوه بر این برخی از جفت ارزهای اصلی علاوه بر کدهای سه رقمی متداول به نامهای دیگری نیز خوانده میشوند که در زیر به آنها اشاره شده است.EUR/USD - USD/JPY - GBP/USD - USD/CHF - AUD/USD - USD/CAD - NZD/USD
-
06 . چه میزان از معامله گران در بازار فارکس موفق به کسب سود می شوند؟متاسفانه آمار موجود حاکی از آن است که بیش از ۹۵ ٪ افرادی که در این بازار اقدام به معامله با ضریب اهرمی بالا (۵۰،۱۰۰،۲۰۰،...) می نمایند متحمل ضررهای جبران ناپذیری میشوند. ما به شما پیشنهاد ضریب اهرمی ۱۰ را میدهیم.
-
07 . علل ضرر و زیان های های کلان در بازار فارکس چیست؟ضررهای کلان در این بازار به علت استفاده از ضریب اهرمی (لوریج) بسیار زیاد (۵۰،۱۰۰،۲۰۰،...) که از طریق کارگزاران در اختیار معامله گران قرار داده میشود، است. در نوسانات شدید بازار معامله گر ناخودآگاه خود را در معرض ضرر احتمالی معاملات باز خود دیده و برای جلوگیری از آن ضررها و یا جبران ضررهای قبلی، اقدام به انجام رفتارها و عکس العملهای هیجانی و احساسی مینماید و در نهایت نتیجه آن اقدامات ضرر بیشتر و بیشتر خواهد بود. بطور مطلق عامل اصلی ضرر در اختیار داشتن ضریب اهرمی بالا میباشد.
-
08 . معاملات فارکس در کجا انجام می گیرد؟تبادلات این بازار برخلاف بازارهای مالی سنتی که در مکان فیزیکی خاص و قوانین سازمان یافته بخصوص انجام میشوند، در محل مشخصی متمرکز نیست و در حقیقت معاملات بین طرفهای معامله از طریق اینترنت، تلفن و یا شبکه ارتباط بین بانکی صورت میپذیرد. بازار تبادلات ارزی نوعی بازار OTC (روی پیشخوان) می باشد. این نوع از بازارها، مکانی مرکزی و مدیریت سازمان یافته ندارند از اینرو، بازار فرا بورس نیز خوانده میشوند. (روی پیشخوان ، بازاری که مکان فیزیکی ندارد)
-
09 . شرکت کنندگان بازار فارکس چه کسانی هستند؟به طور کلی شرکت کنندگان و تشکیل دهندگان این بازار عبارتند از: دولتها، بانکها و بانکهای مرکزی، موسسات مالی و افراد حقیقی و حقوقی.
-
10 . روشهای رایج معاملاتی در این بازار کدامند؟دو روش اصلی برای تحلیل و پیش بینی بازار وجود دارد: 1. روش تحلیل تکنیکال (Technical Analysis): تجزیه و تحلیل فنی (تکنیکال) به بررسی، مطالعه و ارزیابی رفتارهای بازار و تغییرات قیمتهای پیشین برای پیش بینی تغییرات قیمت در آینده . تحلیل تکنیکی در زمینه ارز، سهام، کالاها، ابزارهای مشتقه و یا هر موضوع قابل داد و ستدی که متأثر از نیروهای عرضه و تقاضا باشد قابل استفاده است. 2. روش تحلیل بنیادی (Fundamental Analysis): این روش به بررسی و ارزیابی عوامل اقتصادی و سیاسی موجود و مطالعه تأثیر احتمالی آن بر بازارهای مالی میپردازد. معاملهگر این مکتب تحلیلی تمایل دارد تا بواسطه مطالعه عوامل و محرکهای اقتصادی و سیاسی به پیش بینی تأثیر احتمالی این عوامل بر نوسانات بازار پرداخته و از مزیت اطلاع از آخرین اخبار به بهترین نحو استفاده نماید.
-
11 . ضریب اهرمی چیست؟ضریب اهرمی یا لوریج از جذابترین بخشهای بازار فارکس است که اکثر معامله گران آماتور و حرفه ای را به خود جذب میکند. این مزیت به ظاهر فوق العاده، در بیشتر مواقع باعث خسارتهای بسیار بزرگ به معامله گران آماتور و تازه کار میشود و کم نیستند معامله گران حرفه ای که بر اثر طمع در انجام معاملات خود در دام گسترده ضریب اهرمی یا لوریج افتاده و سرمایه های کلانی را از دست داده اند. ضریب اهرمی در کارگزاری فارکسر حداکثر ۱:۱۰ است. (حداکثر ۱۰ برابر سرمایه اولیه). ضریب اهرمی به شما اجازه میدهد که تا حد اکثر ۱۰ برابر موجودی خود به انجام معامله بپردازید. وقتی شما تصمیم دارید معادل ۱۰۰ هزار دلار آمریکا معامله نمایید، میبایستی وجه الضمانی معادل ۱۰ ٪ معامله خود را یعنی معادل ۱۰ هزار دلار نزد کارگزار برای جبران خسارتهای احتمالی سپرده نمایید. در واقع به این نوع حساب معاملاتی، حساب مارجین (Margin Account) نیزمیگویند یعنی در این نوع حساب شما میبایستی ۱۰ درصد مبلغی را که قصد معامله دارید نزد بانک یا کارگزار به عنوان تضمین، سپرده گذاری کنید.
-
12 . حساب تمرینی معاملاتی چیست؟زمان مناسبی است برای تجربه کردن بازار با نرخهای واقعی، در حساب تمرینی معامله گر بیش از ۹۰ درصد شرایط واقعی بازار را تجربه میکند به جز شرایط روانی و احساسی که فقط با پول واقعی میتوان آن را تجربه کرد. جهت آشنایی، معامله گران تازه کار میبایستی یک حساب تمرینی (آزمایشی) افتتاح نماید و حداقل ۳ ماه به صورت تمرینی به انجام معامله بپردازد، فضای تمرینی که محیط واقعی معاملات را شبیه سازی نموده و قیمتهای اصلی را جهت انجام معاملات در اختیار معامله گر می گذارد، تازه کاران می توانند روند حرکتی بازار و نحوه تحلیل قیمتها را در شرایط مختلف بازار در این حساب تجربه کنند و در آن اقدام به معامله و آزمایش استراتژی های معاملاتی خود نمایند.
-
13. چگونه می توان از ضررهای ناشی از معاملات در بازار دوری کرد؟رهایی از ضرر در این بازار به صورت کامل وجود ندارد ولی راهکارهایی وجود دارد که می توان به کمک آنها میزان ضرر را تا حد چشمگیری کاهش داد. با بررسی و شناخت دقیق بازارها و انتخاب ابزارهای معاملاتی مناسب، داشتن طرح و استراتژی مناسب و پیروی از آنها در تمام شرایط، استفاده از حد سود و ضرر هنگام معاملات و از همه مهمتر استفاده از ضریب اهرمی کم که می تواند تا حد بسیار زیادی به کاهش خسارات در این بازار کمک کند.
-
14 . مارکت میکرها چه کسانی هستند؟شرکتهای کارگزاری، بانکها و یا شرکتهای تامین سرمایه ای هستند که حجم نقدینگی بالا داشته و توانایی ارائه پیشنهاد قیمتها را دارند.
-
15 . هدف از تبادلات ارزی چیست؟شرکتها و دولتها برای خرید و فروش کالا و خدمات خود در کشورهای خارجی نیاز به تبدیل و مبادله ارز خود با ارز کشور مربوطه دارند. در حالتی دیگر وقتی جهانگردان قصد مسافرت به کشورهای دیگر را داشته باشند، برای خریدهای ضروری خود نیاز به تبدیل پول کشور خود به پول کشور مقصد را دارند و به همین ترتیب وقتی یک فرد یا یک بنگاه بخواهد در سایر کشورها سرمایهگذاری کند نیاز به پول خارجی دارد. بعنوان مثال وقتی سرمایهگذاران اروپایی بخواهند از کشور آمریکا خریدی انجام دهند یا در آمریکا سرمایهگذاری کنند برای این منظور باید پولشان (یورو) را بفروشند و دلار آمریکا بخرند. البته حجم نسبتاً کوچکی از معاملات ارزی روزانه در بازارهای ارز به معاملات تجاری معمول و سرمایه گذاریها اختصاص مییابد و سایر معاملات ارزی توسط بانکها، تجار و معامله گران انجام میشود که جهت بدست آوردن سود کوتاه مدت است. معاملهگران با پیش بینی حرکت قیمت ارزها، باهدف کسب سود در معاملات اقدام به خرید و فروش ارزها مینمایند. البته پیشرفت ارتباطات بینالمللی و وجود بازاری بیست و چهار ساعته در سراسر جهان نیز بر حجم این معاملات افزوده است.
-
17 . در بخش بازارهای ارزی چه اطلاعات و داده هایی ارائه می شود؟شما می توانید از برابری ارزها اطلاعات کلیه ارزهای جهان و نرخ برابری آنها را به دست آورده و از نوسانات لحظه ای رخ داده در بازارهای بین المللی مبادلات ارزی آگاهی پیدا کنید. در واقع در این بخش نرخ زنده و لحظه ای برابری ارز هریک از کشورهای جهان با دلار آمریکا ارائه می شود همچنین نوسانات و تغییرات حاصله در بازه های روزانه، هفتگی، ماهیانه و سالیانه جفت ارزها نیز در همین صفحه محاسبه و اعلام می گردد. به بازار مبادلات ارزی اصطلاحا فارکس ( FOREX یا FX ) گفته می شود.
همچنین شما می توانید اطلاعات جزیی و تخصصی مربوط به هر یک از شاخص ها و کالاهای مربوط به بازارهی ارزی را از بخش نمودارها و داده ها ملاحظه نمایید.
-
18 . حساب تمرینی معاملاتی چه تفاوتی با حساب معاملاتی واقعی دارد؟حساب تمرینی از لحاظ نمایش قیمتها و به روز بودن آنها هیچ تفاوتی با حساب واقعی ندارد ولی تفاوت عمده آن در حقیقی بودن وجه معاملاتی است. به این معنی که در حساب تمرینی سرمایه اولیه واقعی نبوده و معامله گر احساس خاصی نسبت به معاملات انجام شده ندارد. در هنگام معامله با حساب واقعی، از آنجا که وجه معاملاتی حقیقی است، فرد ممکن است به صورت ناخودآگاه دچار احساسات و هیجانات فردی شده و عکس العملهایی از خود نشان دهد که در حالت عادی و در زمان کار با حساب تمرینی هرگز آنها را تجربه نکرده است. از این رو موفقیت در انجام معاملات با حساب تمرینی به هیچ وجه نمی تواند تضمینی بر موفقیت در حساب واقعی نیز باشد.
-
19 . شاخص دلار یا دلار ایندکس (USDX, DXY) چیست؟شاخصی از واحدهای پولی مرجع نسبت به دلار امریکا که در سال ۱۹۷۳ بوجود امده است واحدهای پولی که در این شاخص وجود دارند عبارتند از یورو ۵۷.۶٪ ، ین ژاپن ۱۳.۶٪ ، پوند انگلیس ۱۱.۹٪ ، دلار کانادا ۹.۱٪ ، کرون سوئد ۴.۲٪ و فرانک سوئیس ۳.۶٪
این شاخص یکی از مهم ترین شاخص های بازار در جهت گیری روند قیمت هاست بطوری که هر موقع این شاخص روند صعودی داشته به طبع ان، ارزهای سایر کشورها در مقابل دلار تضعیف شده و مواد خام نیز در جهان سیر نزولی به خود می گیرد و هر موقع این شاخص روند نزولی داشته باشد به طبع آن، ارزهای سایر کشورها در مقابل دلار قوی تر شده و مواد خام در جهان گرانتر می شود. بیشترین عددی که شاخص تا حالا تست نموده مریوط می شود به فوریه ۱۹۸۵ که عدد شاخص ۱۶۴.۷۲ بوده و کمترین عددی که شاخص تا حالا تست نموده مریوط میشود به مارس ۲۰۰۸ که عدد شاخص ۷۰.۹۶ بود.
نکانی در مورد شاخص دلار یا دلار ایندکس۱.بیشترین تاثیر بروی تغییرات شاخص دلار با تصمیمات بانک مرکزی امریکا و بانک مرکزی اروپا اتفاق می افتد.۲.ارزهای سایر کشور وابستگی شدید به این شاخص دارند.۳.قیمت جهانی مواد خام (نفت و طلا وسایر مواد) به روند حرکت این شاخص بستگی دارد به طوری که هر موقع شاخص دلار افزایش می یابد مواد خام ارزان می شود و هر موقع که شاخص دلار تضعیف می شود مواد خام در جهان گرانتر می شود.