به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز، دلار آمریکا پیش از دادههای کلیدی و صورتجلسات فدرال رزرو، دستاوردهای بهبود را تثبیت میکند.
1. وضعیت دلار آمریکا
دلار آمریکا از زمان انتخابات ریاست جمهوری این کشور به شدت افزایش یافته و به مرز بالاترین سطح 55 ساله خود نزدیک میشود. تحلیلگران بانک آمریکا معتقدند که این ارز اکنون به 18.5 درصد بیش از ارزش واقعی خود رسیده است، که در 30 سال گذشته بیسابقه بوده است. این افزایش عمدتاً به دلیل سیاستهای اقتصادی و انتخاباتی ایالات متحده است که بر بازارهای جهانی تأثیر میگذارد. با توجه به این روند، دلار به عنوان یک ارز امن در نظر گرفته میشود و سرمایهگذاران به سمت آن جذب میشوند.
2. نوسانات شاخص دلار
شاخص دلار آمریکا در پی از دستدادن بیش از 0.5 درصد در روز دوشنبه، در روز سهشنبه جهشی را تجربه کرد و تقریباً 0.4 درصد در روز افزایش یافت. به علاوه، شاخصهای اصلی وال استریت افت های بزرگی را ثبت کردند. اوایل روز چهارشنبه، قراردادهای آتی شاخصهای سهام آمریکا با افزایش اندکی در روز معامله می شوند و شاخص دلار آمریکا بالاتر از 108.50 ثابت می ماند.
3. دادههای اقتصادی کلیدی
دادههای آمریکا در روز سهشنبه نشان داد که شاخص مدیریت خرید خدمات ISM، از 52.1 در نوامبر، به 54.1 در دسامبر افزایش یافت، که نشاندهندهی گسترش مداوم فعالیت بخش خدمات با سرعتی فزاینده است. علاوه بر این، افتتاحیههای شغلی JOLTS در نوامبر به 8.09 میلیون از 7.84 میلیون در اکتبر افزایش یافت.
اوایل روز چهارشنبه، دِستاتیس آلمان گزارش داد که سفارشات کارخانهای در نوامبر 5.4 درصد کاهش ماهانه داشته است. در همان دوره، فروش خردهفروشی 0.6 درصد کاهش یافت. هر دو این رقمها بدتر از برآوردهای تحلیلگران بودند.
2. ین ژاپن (JPY)
ین ژاپن به پایینترین سطح خود در برابر دلار رسیده و به 158.42 دلار در هر ین کاهش یافته است. این ضعف به دلیل دادههای ضعیف اقتصادی و کاهش روحیه مصرفکننده در ژاپن است. با توجه به وضعیت اقتصادی کنونی، تردیدهایی در مورد توانایی بانک مرکزی ژاپن برای افزایش نرخ بهره وجود دارد. این شرایط منجر به نگرانیهایی درباره قدرت اقتصادی ژاپن و تأثیرات آن بر بازارهای جهانی شده است.
3. یورو (EUR)
یورو نیز تحت فشار قرار گرفته و به 1.0323 دلار کاهش یافته است. این کاهش ارزش به مشکلات سیاسی و اقتصادی در اروپا برمیگردد، بهویژه در مواجهه با تعرفههای تجاری ترامپ و عدم قطعیت در سیاستهای ناتو. عدم رهبری قوی در اروپا و چالشهای اقتصادی باعث شده است که سرمایهگذاران نسبت به آینده یورو نگران شوند و این موضوع بر ارزش آن تأثیر منفی گذاشته است.
4. پوند استرلینگ (GBP)
پوند استرلینگ به 1.2458 دلار کاهش یافته و این کاهش به عدم قطعیتهای ناشی از برگزیت و وضعیت اقتصادی بریتانیا مربوط میشود. چالشهای اقتصادی و سیاسی در بریتانیا باعث نوسانات در بازار ارز شده و سرمایهگذاران را به سمت احتیاط سوق داده است. در نتیجه، پوند تحت فشار قرار گرفته و ارزش خود را نسبت به سایر ارزها از دست داده است.
5. یوان چین (CNY)
یوان چین به پایینترین سطح شش ماهه خود در برابر دلار رسیده و به 7.3319 دلار کاهش یافته است. این ضعف به دلیل نگرانیها از وضعیت اقتصادی چین و تأثیرات منفی سیاستهای تجاری ایالات متحده است. با توجه به رقابتهای تجاری و فشارهای اقتصادی، ارزش یوان تحت تأثیر قرار گرفته و این موضوع بر بازارهای جهانی تأثیرگذار است.
6. دلار استرالیا (AUD)
دلار استرالیا به 0.6221 دلار رسیده و به پایینترین سطحهای چند ساله خود نزدیک میشود. دادههای ضعیف اقتصادی و کاهش قیمت مواد اولیه تأثیر منفی بر ارزش دلار استرالیا داشته است. این شرایط باعث شده است که سرمایهگذاران نسبت به آینده اقتصادی استرالیا نگران شوند و این نگرانیها بر ارزش ارز تأثیر گذاشته است.
7. دلار نیوزیلند (NZD)
دلار نیوزیلند نیز به پایینترین سطحهای دو ساله خود نزدیک شده است. مشابه با دلار استرالیا، ضعف اقتصادی و نوسانات بازارهای جهانی بر ارزش دلار نیوزیلند تأثیر گذاشته است. این شرایط باعث شده است که سرمایهگذاران به دنبال فرصتهای جدید در بازارهای دیگر باشند و در نتیجه، ارزش نیوزیلند تحت فشار قرار گرفته است.
8. چشمانداز جفتارزها
یورو/دلار (EUR/USD) واکنشی فوری به این دادههای سفارش کارخانه نشان نداد و آخرین حرکت آن کمی در زیر 1.0350 در حال حرکت جانبی بود. در ساعات معاملاتی اروپا، کمیسیون اروپا دادههای مربوط به احساسات تجاری و مصرف ننده برای دسامبر را منتشر خواهد کرد و یورواستات ارقام مربوط به شاخص قیمت تولیدکننده برای نوامبر را منتشر خواهد کرد.
و اما در استرالیا، دادهها در روز چهارشنبه نشان داد که شاخص قیمت مصرف کننده ماهانه (YoY) در نوامبر از 2.1 درصد در اکتبر به 2.3 درصد افزایش یافت. دلار استرالیا/دلار آمریکا (AUD/USD) به این دادهها توجهی نداشت و در محدودهای تنگ بالاتر از 0.6200 برای شروع جلسه اروپا نوسان کرد.
پوند/دلار (GBP/USD) پس از یک افزایش دو روزه، جهت خود را معکوس کرد و در روز سه شنبه در محدوده منفی بسته شد. این جفت در صبح اروپا در زیر 1.2500 در فاز تثبیت باقی میماند.
و در نهایت، دلار/ین (USD/JPY) در روز سه شنبه برای دومین روز متوالی افزایشهای اندکی را ثبت کرد. این جفت در روز چهارشنبه در کانال باریکی در حدود 158.00 معامله میشود. هاروهیکو کورویدا، رئیس سابق بانک ژاپن (BoJ)، در روز چهارشنبه مقاله تحقیقاتی ارائه داد و پیش بینی کرد که افزایش نرخ بهره در سالهای آینده ادامه خواهد داشت.
9. نتیجهگیری
وضعیت دلار آمریکا به دلیل سیاستهای اقتصادی و انتخاباتی، به شدت در حال تغییر است و این موضوع تأثیرات قابل توجهی بر سایر ارزهای جهانی دارد. نوسانات در ارزش ارزها به دلیل دادههای اقتصادی، سیاستهای تجاری و عدم قطعیتهای سیاسی در کشورهای مختلف ایجاد میشود. این شرایط باعث میشود که سرمایهگذاران و معاملهگران با احتیاط بیشتری به بازارها نگاه کنند و به دنبال فرصتهای جدید باشند.