هشدار به خریداران خودروهای وارداتی ؛ توجه به خدمات پس از فروش
ورود خودروهای صفرکیلومتر به کشور سرعت گرفته است، اما در این بخش کارها روی روال افتاده و هنوز در بخش خدمات و تأمین قطعات آنچنان توسعه ای صورت نگرفته است، بنابراین این موضوع باید به منزله هشدار به خریداران خودروهای وارداتی شود و در انتخاب های جدید بیش از پیش به خدمات پس از فروش توجه داشته باشند.
به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، براساس گزارش ها حدود ۳۰ هزار دستگاه خودروی وارداتی از ابتدای سال جاری تا به امروز از گمرکات کشور ترخیص شده اند. به طور دقیق، در هشت ماه ابتدایی سال جاری ۲۹ هزار و ۴۱۸ دستگاه خودرو سواری نو از گمرکات کشور ترخیص قطعی و وارد کشور شد.
ارزش این تعداد خودروی سواری نو به کشور ۶۱۷ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار بوده است. واردات خودروی سواری به کشور در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از نظر تعداد ۷۳۶ درصد و از نظر ارزش ۷۸۴ درصد افزایش نشان میدهد.
هر چند این تیراژ همچنان با آنچه دو وزیر صمت دولت سیزدهم مدعی بودند فاصله بسیارزیادی و معناداری دارد، اما نکته قابل توجه سرعت گرفتن، افزایش تیراژ و تعدد برندهایی است که وارد سامانه فروش خودروهای وارداتی شده اند.
به باور برخی کارشناسان، بیشتر شدن حجم واردات و کوتاه تر شدن زمان عرضه یکی از دلایل کند شدن آهنگ رشد قیمت خودروهای بازار نیز به شمار می آید. ضمن اینکه، غیر از اشباع قیمتی همین واردات خودرو را دلیل دیگری بر عدم آشفته شدن بازار در پی افزایش قیمت محصولات دو خودروساز بزرگ می دانند.
در این شرایط براساس آنچه اعلام شده است، به زودی مرحله جدید پیش فروش خودروهای جدید آغاز می شود. در حال حاضر، از ۷ آذرماه جاری کار وکالتی کردن حساب ها آغاز و تا چهاردهم نیز ادامه دارد.
دور جدید عرضه خودروهای وارداتی هم با پایان یافتن مهلت وکالتی کردن حساب به زودی آغاز می شود. در این دور، خودروهای مزدا ۳، اوپل موکا، کیا K3، نیسان قشقایی، نیسان سیلفی پلاس، نیسان کیکس، نیسان سیلفی مکس ادیشن، اشکودا کاروک، اشکودا سوپرب، اشکودا اکتاویا پرو، تویوتا کرولا توربو، تویوتا لوین توربو، تویوتا لوین هیبرید، ام جی GT، ام جی ۵، کیا اسپورتیج، سوزوکی جیمنی، بایک X55 و چانگان CS35 وارد سامانه شده اند.
با این حال به نظر می رسد مشکلی که از ابتدای شروع دور جدید واردات وجود داشت به قوت خود باقی مانده است. بررسی عملکرد شرکت هایی که در زمینه واردات خودرو فعالیت می کنند، نشان می دهد که همچنان بخش زیادی از آنها تلاش و فعالیت اصلی خود را فقط روی واردات متمرکز کردهاند و گویا برنامه خاصی برای ارائه خدمات پس از فروش ندارند.
در این میان، برخی شرکت ها با توجه به عوامل مختلف، برونسپاری کرده اند. بعضی شرکت ها نیز نسبت به افزایش عاملیت ها و نمایندگی ها اقدام کرده اند. بنابراین در این دور از عرضه که محصولات جدید و برندهای معتبر وارد سامانه شده اند که از قضا این بار تعداد غیرچینی ها نیز بیشتر شده است، به نظر می رسد خریداران باید سراغ محصولاتی بروند که از خدمات پس از فروش آن مطمئن باشند.