خبر

دارک کمدی خودروهای برقی و نیروگاه های مازوت سوز

دارک کمدی خودروهای برقی و نیروگاه های مازوت سوز

دارک کمدی خودروهای برقی و نیروگاه های مازوت سوز

خودروهای برقی و نیروگاه های مازوت سوز

سیاست‌گذاران حوزه خودرو کشور در ماه‌های اخیر به صورت جدی به موضوع خودروهای برقی و افزایش نقش این خودروها در بازار کشور پرداخته‌اند و این در حالی است که نیروگاه‌های تولید برق هنوز با کمبود سوخت جدی دست و پنجه نرم می‌کنند.

تیگو 8 پلاگین تیگو 8 پلاگین

فهرست مطالب

  • برق تولیدشده در نیروگاه‌ها؛ آلایندگی و راندمان پایین
  • ناترازی برق؛ تهدید جدید برای توسعه خودروهای برقی
  • مصرف خودروهای برقی؛ بار جدید بر دوش شبکه فرسوده

به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، در سال‌های اخیر، توسعه خودروهای برقی به عنوان یکی از راهکارهای اصلی کاهش آلودگی هوا و مقابله با تغییرات اقلیمی در بسیاری از کشورهای جهان مطرح شده است. خودروهای برقی به عنوان یک فناوری سبز و دوست‌دار محیط زیست شناخته می‌شوند که می‌توانند در کاهش آلاینده‌های هوا و وابستگی به سوخت‌های فسیلی مؤثر باشند.

با این حال، در شرایط کنونی ایران، تلاش برای توسعه خودروهای برقی به نظر می‌رسد که بیش‌تر شبیه به یک کمدی سیاه است که نه تنها نتایج مطلوبی در پی ندارد، بلکه به تشدید مشکلات موجود در حوزه انرژی و آلودگی هوا دامن می‌زند. یکی از اصلی‌ترین دلایل این موضوع، وابستگی شدید تولید برق در کشور به استفاده از سوخت‌های فسیلی، به‌ویژه مازوت با راندمان پایین است که می‌تواند تمامی فواید استفاده از خودروهای برقی را خنثا کند.

برق تولیدشده در نیروگاه‌ها؛ آلایندگی و راندمان پایین

یکی از اساسی‌ترین چالش‌های صنعت انرژی در ایران، وابستگی شدید به سوخت‌های فسیلی برای تولید برق است. بیش‌تر برق کشور از نیروگاه‌هایی تأمین می‌شود که با استفاده از منابع فسیلی مانند گاز طبیعی، بنزین و مازوت فعالیت می‌کنند. مازوت، به عنوان یک سوخت سنگین و آلاینده، در بسیاری از موارد به دلیل کمبود به جای گاز طبیعی استفاده می‌شود و به‌ویژه در فصول سرد سال استفاده از این سوخت در نیروگاه‌ها افزایش می‌یابد. از آن‌جا که نیروگاه‌ها در ایران دارای راندمان پایین هستند، بخش عمده‌ای از انرژی تولیدشده در این نیروگاه‌ها به هدر می‌رود و تنها مقدار کمی از انرژی مصرفی به مصرف نهایی می‌رسد.

در چنین شرایطی، توسعه خودروهای برقی به عنوان یک راهکار سبز در نظر گرفته می‌شود، اما اگر نگاهی دقیق‌تر به روند تولید برق در کشور داشته باشیم، درمی‌یابیم که این روند ممکن است نه تنها هیچ کمکی به کاهش آلایندگی‌ها نکند بلکه به‌طور غیرمستقیم منجر به افزایش آلایندگی‌های جدید نیز شود، چراکه برق مصرفی خودروهای برقی، در نهایت از نیروگاه‌هایی تأمین می‌شود که از سوخت‌های فسیلی آلاینده برای تولید انرژی استفاده می‌کنند.

ناترازی برق؛ تهدید جدید برای توسعه خودروهای برقی

یکی دیگر از مشکلات عمده‌ای که ایران با آن مواجه است، مسئله ناترازی در تولید و مصرف برق است. در حال حاضر، تولید برق در ایران به هیچ‌وجه با نیاز واقعی مصرف هم‌راستا نیست و این ناترازی سالانه در فصول گرم‌تر به وضوح دیده می‌شود. در تابستان‌ها، با افزایش مصرف برق به دلیل استفاده از سیستم‌های سرمایشی، شبکه برق کشور به‌شدت تحت فشار قرار می‌گیرد و دولت مجبور می‌شود که برای تأمین این نیاز از منابعی همچون مازوت استفاده کند که به افزایش آلایندگی‌ها دامن می‌زند.

این ناترازی در حالی که تلاش‌ها برای توسعه خودروهای برقی در حال انجام است، باعث می‌شود این نوع از وسایل نقلیه به جای کمک به کاهش آلودگی هوا، بیش‌تر به افزایش فشار بر شبکه برق کشور و در نتیجه تولید بیش‌تر آلاینده‌ها منجر شوند. به عبارت دیگر، به‌جای آن که خودروهای برقی به کاهش استفاده از سوخت‌های فسیلی کمک کنند، فشار بر شبکه برق و استفاده بیش‌تر از سوخت‌های آلاینده مانند مازوت، موجب می‌شود در نهایت نفع محیط زیستی این خودروها به حداقل برسد.

مصرف خودروهای برقی؛ بار جدید بر دوش شبکه فرسوده

یکی دیگر از مسائل اساسی در رابطه با توسعه خودروهای برقی در ایران، شبکه توزیع برق کشور است. شبکه برق ایران به دلیل فرسودگی زیرساخت‌ها و کمبود امکانات، توانایی تأمین برق مورد نیاز برای شارژ میلیون‌ها خودروی برقی را ندارد. در صورت افزایش تعداد خودروهای برقی، این شبکه تحت فشار شدید قرار خواهد گرفت و نیاز به تقویت زیرساخت‌ها و ایجاد ایستگاه‌های شارژ در سطح وسیع احساس خواهد شد. در حال حاضر، ظرفیت تولید برق به هیچ وجه برای پاسخ‌گویی به چنین تقاضای افزایشی کافی نیست و در نتیجه، به‌طور بالقوه، افزایش استفاده از خودروهای برقی می‌تواند فشار مضاعفی بر شبکه برق وارد کند.

علاوه بر این، مشکلاتی همچون خاموشی‌های گسترده برق و محدودیت‌های شدید در تأمین برق برای استفاده خانگی و صنعتی، نشان‌دهنده این است که توسعه زیرساخت‌های لازم برای خودروهای برقی در ایران به یک معضل بزرگ تبدیل خواهد شد. به این ترتیب، توسعه خودروهای برقی در این شرایط، تنها به تشدید بحران انرژی و مشکلات شبکه برق خواهد انجامید. کمدی سیاه؛ توسعه خودروهای برقی بدون زیرساخت‌های مناسب.

بیشتر بخوانید:

تهران چهارمین شهر آلوده جهان شد/ خودروها و سوخت کم کیفیت بلای جان پایتخت

ایستگاه شارژ خودروهای برقی افزایش یافت / توسعه استفاده از خودروهای پاک

درگ خودروهای برقی فوق‌ سریع / کدام خودرو سریع‌ترین است؟ + ویدیو

وضعیت فروش خودروهای برقی در چین چگونه است؟

بهره‌گیری از خودروهای برقی راهی برای جلوگیری از ناترازی بنزین

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.
منبع:
شنبه 10 آذر 1403 ساعت 23:30
notification

آیا مایلید از نوسانات بازار آگاه شوید؟

دریافت هشدار در نوسانات قیمت طلا، سکه، دلار، اونس، نفت، بورس و بیت کوین