به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز بازار سهام در هفته اول آذرماه با قدرت بیشتری مسیر صعودی خود را ادامه داد و رکوردهای جدیدی را ثبت کرد. این هفته، حجم و ارزش معاملات به حدی بالا رفت که برای اولین بار در ۱۸ ماه گذشته، رکورد ارزش معاملات روزانه دوباره شکسته شد.
این رشد قابل توجه باعث شد که بازدهی هفتگی بورس به رقم قابل توجهی برسد. شاخص کل بورس تهران طی پنج روز معاملاتی این هفته توانست با رشد ۷.۴۶ درصدی، از سطح ۲ میلیون و ۲۵۷ هزار واحد در پایان هفته گذشته، به ۲ میلیون و ۴۲۶ هزار واحد در پایان معاملات امروز برسد. این رشد چشمگیر نشاندهنده بهبود چشمگیر وضعیت بازار سهام و جذابیت آن برای سرمایهگذاران است.
جالبتر اینکه این روند صعودی تنها در سهمهای بزرگ بازار مشاهده نشد. شاخص هموزن نیز در این مدت با رشدی بیشتر از ۶.۵ درصد، به سطح ۷۶۶ هزار واحد رسید که این نشاندهنده رشد چشمگیر سهمهای کوچک بازار است.
یکی دیگر از نکات جالب توجه این است که حجم معاملات در این هفته به طور قابلملاحظهای افزایش یافته است. حجم معاملات خرد سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی در پنج روز معاملاتی این هفته به طور متوسط به ۲۱ میلیارد برگه سهم در روز رسید، که این نشاندهنده ورود سرمایههای جدید و افزایش اعتماد سرمایهگذاران به بازار است.
با توجه به این آمار و ارقام، میتوان پیشبینی کرد که روند صعودی بورس در ماههای آینده نیز ادامه خواهد داشت و این شروع قدرتمند آذر ماه میتواند نقطه عطفی برای بازار سهام باشد.
در نمودار شاخص کل، پس از یک صعود شدید و چشمگیر، قیمت وارد فاز اصلاحی شد و به محدودههای پایینتر بازگشت. در این روند، قیمت به شکلی فشرده و جمعشونده در قالب یک الگوی فلت قرار گرفت. کف این الگو در سطح ۲ میلیون واحد ثابت ماند و هر بار تلاشها برای شکستن این سطح بینتیجه ماند و با حمایت فعال سرمایهگذاران همراه شد.
میانگین متحرک ۲۰۰ روزه نیز نقش حمایتی و مقاومتی مؤثری ایفا کرد و هر بار که قیمت به این سطح رسید، معاملهگران با انگیزه خرید و فروش در آن نقطه واکنش نشان دادند. ورود نقدینگی در کف الگو، پس از مدتی رکود، سرانجام موجب شکست مقاومتهای موجود در مسیر روند شد. بهطوریکه هم سطح میانگین متحرک ۲۰۰ روزه، هم سقف الگو (خط روند نزولی) و حتی سطح نقدینگی، همگی شکسته شدند و شاخص توانست به محدوده عرضهای جدید و دستنخورده وارد شود.
در حال حاضر، با رسیدن قیمت به این نواحی، احتمال برگشت قیمت و کاهش تقاضا و نقدینگی در بازار وجود دارد و ممکن است شاهد بازگشت قیمت به سطح قبلی الگو باشیم. برای ورود به بازار در این شرایط، میتوان از سطوح فیبوناچی استفاده کرد و در زیر خط تعادل ۵۰ درصد، بهطور تدریجی و پلهای به سهمهای با ارزش وارد شد. این استراتژی میتواند بهعنوان یک راهکار مناسب برای مدیریت ریسک و بهرهبرداری از نوسانات بازار عمل کند.