به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز به نقل از اینوستینگ، نفت در روز چهارشنبه با افزایش قیمت همراه بود.
قراردادهای آتی نفت برنت ۲۹ سنت یا ۰.۴٪، افزایش یافت و به ۷۳.۱۰ دلار در هر بشکه رسید و نفت خام وست تگزاس اینترمدییت آمریکا با ۲۶ سنت، یا ۰.۴٪، افزایش، به ۶۹.۰۳ دلار رسید.
موضوعی که فعالان بازارها در حال ارزیابی آن هستند، تأثیر بالقوهی توافق آتشبس بین اسرائیل و حزبالله و جلسه اوپک پلاس در روز یکشنبه است که در آن، گروه ممکن است افزایش برنامهریزیشده تولید نفت را به تأخیر بیندازد.
بررسی رویدادهای مهم مرتبط با این شاخصها نشان میدهد که هر دو معیار در روز سهشنبه پس از توافق اسرائیل با حزبالله لبنان، کاهش یافتند.
پس از آنکه هر دو طرف یعنی اسرائیل و حزبالله، توافقی را که توسط ایالات متحده و فرانسه میانجیگری شده بود، پذیرفتند، آتشبس در روز چهارشنبه به اجرا درآمد.
مسلم است که این توافق راه را برای پایاندادن به درگیریها در مرز اسرائیل و لبنان هموار کرده است؛ در حالی که این تنش از زمان آغاز جنگ غزه در سال گذشته، منجر به مرگ هزاران نفر شده بود.
هیرویوکی کیکوکاوا، رئیس NS Trading، بخشی از نیسان سکیوریتیز با اشاره یه اینکه شرکتکنندگان بازار در حال ارزیابی این هستند که آیا آتشبس رعایت خواهد شد، از انتظار برای معاملات WTI در محدوده ۶۵ تا ۷۰ دلار در هر بشکه سخن گفت که با در نظر گرفتن شرایط آب و هوایی در زمستان نیمکره شمالی و به دلیل افزایش بالقوه تولید نفت و گاز شیل تحت نظارت دولت آینده دونالد ترامپ در ایالات متحده و همچنین روند تقاضا در چین میتواند محقق شود.
و اما رؤسای تحقیقات کالا در گلدمن ساکس و مورگان استنلی (NYSE: MS) ضمن اشاره به کمبود بازار و خطر تأمین نفت ایران به دلیل تحریمهای احتمالی تحت ریاستجمهوری دونالد ترامپ، تصریح کردند که قیمتهای نفت کمتر از قیمت واقعی ارزشگذاری شدهاند (undervalued).
در این راستا، در ایالات متحده، رئیسجمهور منتخب ترامپ وعده داد که تعرفه ۲۵ درصدی بر تمام محصولات وارداتی به ایالات متحده از مکزیک و کانادا وضع خواهد کرد. به گفتهی منابع به رویترز، نفت خام نیز از این تعرفههای تجاری معاف نخواهد بود.
به علاوه، بنا به گفتهی منابعی از گروه اوپک پلاس که شامل سازمان کشورهای صادرکننده نفت و متحدان تحت رهبری روسیه است، گروه تولیدکننده در حال بحث دربارهی تأخیر بیشتر در افزایش تولید نفت است که قرار بود از ژانویه آغاز شود.
اعضای اوپک پلاس که در تاریخ ۱ دسامبر برای تصمیمگیری دربارهی سیاستهای اوایل ۲۰۲۵ دیدار دارند، علاوه بر تولید حدود نیمی از نفت جهان، برنامهریزی کرده بود که روند کاهش تولید نفت را به تدریج در طول سالهای ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ کمتر کنند.
البته نکته قابل توجه آن است که کاهش تقاضا در چین و جهان، و همچنین افزایش تولید خارج از گروه، این برنامه را تحت تأثیر قرار داده است.
تحلیلگران Citi Research در یادداشتی، با تأکید بر پیشبینی پایهای خود مبنی بر اینکه اوپک پلاس کاهش تولید را تا سال ۲۰۲۵ به تأخیر بیندازد، ابراز داشتند که این کاهش ممکن است به جای ژانویه، از آوریل آغاز شود.
از دیدگاه گروه تولیدکننده، به تأخیر انداختن کاهش تولید میتواند از طریق اختلالات تأمین یا تقاضای مقاومتر، به بازار فرصتی برای متعادلتر شدن بدهد.
و این در حالی است که بازگرداندن بشکهها قیمتهای پایینتر را به یک نتیجه قطعی تبدیل میکند.
در عین حال، منابع بازار در روز سهشنبه، به نقل از آمار API، از کاهش ذخایر نفت خام آمریکا و همچنین افزایش ذخایر سوخت در هفته گذشته خبر دادند. ذخایر نفت خام در هفته منتهی به ۲۲ نوامبر، ۵.۹۴ میلیون بشکه کاهش یافته که از انتظارات تحلیلگران برای کاهش حدود ۶۰۰,۰۰۰ بشکه، فراتر است.