خبر

آیا شاخص دلار در محدوده مثبت است؟

آیا شاخص دلار در محدوده مثبت است؟

در حالی که شاخص دلار در محدوده مثبت 101.68 قرار می‌گیرد، سایر ارزهای کلیدی نوساناتی را تجربه کردند.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی طلا و ارز به نقل از «اینوستینگ» دلار در روز سه‌شنبه نزدیک به بالاترین حد دو هفته‌ای بود.

سرمایه‌گذاران خود را برای مجموعه‌ای از داده‌های اقتصادی از جمله داده‌های حقوق و دستمزد روز جمعه ایالات متحده آماده می‌کردند؛ اهمیت این داده‌ها بدان دلیل است که می‌تواند بر ابعاد و میزان کاهش نرخ بهره مورد انتظار از سوی فدرال رزرو تأثیر بگذارد.

در عین حال، گزارش‌های رسانه‌ها مبنی بر اینکه رئیس بانک ژاپن در سندی که روز سه‌شنبه به هیئت دولت ارائه شد، تکرار کرد که در صورت تداوم عملکرد اقتصادی فعلی و تورم، بانک مرکزی به افزایش نرخ‌های بهره ادامه می‌دهد، ین ژاپن در مقابل دلار، مطابق با انتظارات سیاستگذاران، روند کاهشی چهار روزه‌ی خود را شکست.

ین ژاپن که در دو ماه گذشته 10 درصد رشد داشته است، افزایش خود را تا حدی مدیون مداخله رسمی است که دلار را با 0.7 درصد کاهش، به 145.815 رساند.

کاتلین بروکس مدیر تحقیقات XTB به نامه‌ی رئیس بانک ژاپن به دولت این کشور اشاره کرد که در مورد تصمیم‌‌گیری برای افزایش نرخ‌ها در ماه ژوئیه توضیح داد. وی همچنین ابراز داشت که چنانچه اقتصاد و قیمت‌ها مطابق انتظارات عمل کنند، BOJ به افزایش نرخ بهره ادامه خواهد داد. به گفته‌ی وی، ین در پشت این نظرات بیشتر افزایش می‌یابد.

در چشم‌انداز سایر ارزها، یورو 0.13 درصد کاهش یافت و به 1.1056 دلار رسید که با فاصله‌ی نه چندان دوری از پایین‌ترین سطح دو هفته‌ی اخیر روز دوشنبه یعنی 1.1042 دلار قرار گرفت، در حالی که پوند (استرلینگ) با 0.17 درصد کاهش به 1.3124 دلار رسید.

پوند

این باعث شد که شاخص دلار، که واحد پول ایالات متحده را در برابر شش ارز اصلی اندازه‌گیری می‌کند، در محدوده مثبت 101.68 قرار می‌گیرد، یعنی دقیقاً در بالای سقف قیمت دو هفته‌ای 101.79 که روز دوشنبه به آن دست یافت. این شاخص در ماه اوت به دلیل انتظارات کاهش نرخ بهره در ایالات متحده، 2.2 درصد کاهش داشت.

پس از آنکه جروم پاول، رئیس فدرال رزرو در ماه گذشته، شروع قریب‌الوقوع کاهش نرخ بهره را با توجه به نگرانی در مورد نرم‌شدن بازار کار تأیید کرد، تمرکز سرمایه‌گذاران در این هفته دقیقاً بر روی داده‌های حقوق و دستمزد ایالات متحده خواهد بود که در روز جمعه منتشر می‌شود.

پیش از آن، داده‌های فرصت‌های شغلی در روز چهارشنبه و گزارش مطالبات بیکاری در روز پنج‌شنبه در کانون توجه قرار خواهند گرفت.

مطابق با ابزار نظارت بر نرخ گروه CME، بازارها با احتمال 69 درصد کاهش 25 واحد پایه (bps) در هنگام نشست فدرال رزرو در 17 و 18 سپتامبر، با احتمال 31 درصد کاهش 50 واحدی در ثانیه را قیمت‌گذاری می‌کنند.

به گفته‌ی چارو چانانا، رئیس استراتژی ارزی در ساکسو، داده‌های سیل‌آسای مشاغل این هفته برای تعیین اینکه آیا فدرال رزرو در ماه سپتامبر 25 یا 50 واحد کاهش نرخ را اعمال می‌کند، بسیار مهم هستند.

چنانچه داده‌ها قوی بمانند، کاهش 25 واحدی در ثانیه محتمل‌تر است. با این حال، ضعیف‌بودن داده‌های حقوق و دستمزد غیرکشاورزی، به ویژه اگر به زیر 130,000 کاهش یابد با یک جهش دیگر در نرخ بیکاری، می‌تواند بازار نرخ‌ها را به کاهش قیمت 50 واحد در ثانیه نزدیک کند. 

در یک نظرسنجی که توسط رویترز بر روی برخی اقتصاددانان انجام شد، انتظارات بر آن بود که در ماه اوت ۱۶۵۰۰۰ شغل در ایالات متحده افزایش یابد که نسبت به افزایش ۱۱۴۰۰۰ شغلی در ماه جولای، رقم بزرگتری است.

داده‌های روز جمعه حاکی از آن بود که شاخص قیمت مخارج مصرف شخصی (PCE)، معیار ترجیحی فدرال رزرو برای نرخ تورم، در ماه جولای 0.2 درصد افزایش یافت که مطابق با پیش‌بینی‌های اقتصاددانان بود و بانک مرکزی ایالات متحده را در مسیر کاهش نرخ‌ها نگه داشت.

وین تین، رئیس استراتژی بازار جهانی برادران براون هریمن، در یادداشتی خاطرنشان کرد که ما معتقدیم فدرال رزرو در این ماه کاهش نرخ بهره را به روشی بسیار تدریجی آغاز خواهد کرد.

با این حال، بازارها در سه جلسه‌ی باقیمانده در سال جاری، 100 واحد در ثانیه کاهش را پیش‌بینی می‌کنند.

در چشم‌انداز ارزهای دیگر، با احساسات ریسک کمی متزلزل، دلار استرالیا 0.6 درصد کاهش یافت و به 0.6749 دلار رسید، در حالی که دلار نیوزیلند با 0.61 درصد کاهش به 0.6196 دلار رسید که در ماه گذشته 5 درصد افزایش یافت.

دلار استرالیا

نویسنده: معصومه دانش
سه شنبه 13 شهریور 1403 ساعت 13:32
notification

آیا مایلید از نوسانات بازار آگاه شوید؟

دریافت هشدار در نوسانات قیمت طلا، سکه، دلار، اونس، نفت، بورس و بیت کوین