به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز به نقل از «افایکس استریت» نفت وست تگزاس اینترمدیت (WTI) در ساعات آسیایی روز دوشنبه حدود 72.50 دلار در هر بشکه معامله شد و برای دومین جلسهی متوالی کاهش یافت.
گفتنی است این کاهش ارزش ممکن است به برنامههای سازمان کشورهای صادرکنندهی نفت و متحدان آنها (اوپک پلاس) در حوزهی افزایش تولید در سه ماهه آینده مرتبط باشد.
به گزارش رویترز به نقل از شش منبع، اوپک پلاس آماده است تا با افزایش برنامهریزیشدهی تولید نفت از ماه اکتبر، به جلو حرکت کند. هشت عضو اوپک پلاس قرار است در ماه آینده تولید خود را به میزان 180 هزار بشکه در روز به عنوان بخشی از راهبردی در آخرین کاهش 2.2 میلیون بشکهای خود و در عین حال حفظ سایر کاهشها تا پایان سال 2025 افزایش دهند.
با این حال، نگرانیهای عرضه ناشی از اختلالات صادرات در میادین نفتی لیبی که به دلیل بن بست بین جناحها ایجاد شده است، میتواند کاهش قیمت نفت را محدود کند. با این وجود، شرکت نفت خلیج عربی برای تأمین نیاز داخلی، تولید خود را تا 120000 بشکه در روز از سر گرفته است.
در کنار اینها، تقاضای ضعیف در چین و ایالات متحده که دو مصرفکنندهی بزرگ نفت در جهان هستند، میتواند بر قیمتهای WTI فشار نزولی وارد کند. یک نظرسنجی رسمی نشان داد که فعالیتهای تولیدی چین در ماه اوت به پایینترین حد در شش ماه گذشته سقوط کرد و قیمت درب کارخانه نیز به میزان قابل توجهی کاهش یافت. این امر سیاستگذاران چینی را بر آن داشته است تا برنامههایی را برای افزایش محرک برای خانوارها در دستور کار قرار دهند.
بر اساس دادههای ادارهی اطلاعات انرژی ایالات متحده (EIA) که روز جمعه منتشر شد، مصرف نفت در ماه ژوئن به پایینترین سطح فصلی خود در ایالات متحده از زمان همهگیری ویروس کرونا در سال 2020 کاهش یافت.
تحلیلگران ANZ به کاهش بالقوه رشد در سال 2025 اشاره کردند که تحت تأثیر چالشهای اقتصادی در چین و ایالات متحده قرار دارد. آنها بر این باورند که اوپک چنانچه هدفش دستیابی به قیمتهای بالاتر باشد، ممکن است مجبور شود کاهش تولید داوطلبانهی خود را به تعویق بیندازد.