به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز به نقل از اینوستینگ، قیمت نفت در روز جمعه کاهش یافت. معاملات آتی نفت خام وست تگزاس اینترمدیت با 3.3 درصد کاهش به 73.45 دلار در هر بشکه رسید، در حالی که معاملات آتی نفت برنت با 2.5 درصد کاهش، به 76.83 دلار در هر بشکه رسید.
عاملی که نفت را تحت فشار قرار داد، انتظارات اوپک پلاس برای افزایش تولید در ماه اکتبر در دورهی زمانی بود که ابهام در مورد قدرت چشمانداز تقاضا همچنان ادامه داشت.
بررسی نوسانات قیمت حاکی از آن است که از آنجا که نگرانیها پیرامون کندی اقتصاد جهانی چشمانداز تقاضا را تحت تأثیر قرار داد، قیمت نفت آمریکا در ماه اوت تقریباً 6 درصد کاهش را تجربه کرد.
اوپک پیش بینی خود از رشد تقاضای جهانی نفت در سال 2024 را با استناد به دادههای ضعیفتر از انتظار در نیمهی اول سال و انتظارات پایینتر برای تقاضا از سوی چین را کاهش داد.
در کنار تقاضا، نگرانیها پیرامون عرضه نیز در میان ترس از تداوم احتمالی برنامههای افزایش تولید اوپک و متحدانش یا اوپک پلاس، بر احساسات تأثیر گذاشت.
کاهش تولید عراق و تعطیلی لیبی، زمینه ساز حرکت قیمت نفت
پس از گزارش رویترز مبنی بر برنامهریزی عراق برای کاهش تولید نفت خود در ماه سپتامبر به عنوان بخشی از برنامهی سازمان کشورهای صادرکنندهی نفت، قیمت نفت در این هفته مورد حمایت واقع شد.
عراق پس از تولید حدود 4.25 میلیون بشکه در روز در ماه جولای، تولید خود را به 3.85 تا 3.9 میلیون بشکه در روز کاهش خواهد داد.
از سوی دیگر، اختلالات تولید در لیبی ادامه یافت و گزارشها حاکی از آن بود که بیش از نیمی از تولید نفت این کشور در این هفته در بحبوحهی اختلافات فزاینده بر سر رهبری بانک مرکزی این کشور، از حالت آنلاین خارج شده است.
قدرت دلار بر مشکلات نفتی میافزاید
پس از آنکه دادهها نشان داد که معیار تورم ترجیحی فدرال رزرو در ماه ژوئیه بیش از حد انتظار کاهش یافته و مخارج مصرفکننده قوی باقی مانده است، از شرطبندیها برای کاهش بیشتر نرخ بهره صرفنظر شد و افزایش ارزش دلار نیز بر قیمت نفت تأثیر گذاشت.
از آنجایی که نفت بر اساس دلار قیمتگذاری میشود، دلار قویتر، نفت را گرانتر و برای خریداران خارجی جذابتر میکند.
مطابق با ابزار نظارت بر نرخ فدرال رزرو، حدود 30 درصد از معاملهگران هماکنون انتظار کاهش 50 واحدی در ماه سپتامبر را دارند، در حالی که این احتمال در هفتهی گذشته 37 درصد بود.