به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز به نقل از اینوستینگ، قیمتهای آتی نفت روز دوشنبه افزایش یافت؛ در حالی که نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با 51 سنت یا 0.7 درصد افزایش به 76.40 دلار در هر بشکه رسید و بهای معاملات آتی نفت برنت با 57 سنت یا 0.7 درصد افزایش، به 81.18 دلار در هر بشکه رسید.
به علاوه، قرارداد ماه دسامبر اواخر روز دوشنبه به پایان میرسد، در حالی که معاملات آتی فعالتر ژانویه 55 سنت یا 0.7 درصد افزایش یافت و به 76.59 دلار در هر بشکه رسید.
افزایش بهای نفت به لطف برخی انتظارات برای تقویت کاهش عرضه از سوی اوپک پلاس اتفاق افتاد، البته پیش از این، در بحبوحه درگیری اسرائیل و حماس، قیمتها به دلیل کاهش نگرانی از اختلال در عرضه خاورمیانه به مدت چهار هفته کاهش یافته بودند.
پس از اعلام سه منبع اوپک پلاس مبنی بر تصمیمگیری گروه تولیدکننده متشکل از کشورهای صادرکننده نفت و متحدان آنها از جمله روسیه در نشست 26 نوامبر بر کاهش بیشتر عرضه نفت، قراردادهای نفتی در روز جمعه 4 درصد افزایش یافتند.
با نگاهی به نوسانات اخیر میتوان مشاهده کرد که قیمت نفت از اواخر سپتامبر تقریباً 20 درصد کاهش یافته است، در حالی که اسپردهای ماهانه برای برنت و WTI هفتهی گذشته به کنتانگو کاهش یافت.
به علاوه، قیمتهای فوری کمتر از قیمتهای ماههای آینده در بازار کنتانگو هستند که حکایت از عرضه کافی دارد.
تحلیلگران گلدمن ساکس در یادداشتی با تأکید بر کاهش موقعیتهای سفتهبازی و زمانبندی، به احتمال کاهش عمیقتر خاطرنشان کردند.
پیشبینیها حاکی از آن است که کاهش یکجانبه یک میلیون بشکهای در روز توسط عربستان سعودی تا سه ماهه دوم سال آینده تمدید میشود و تنها به تدریج از ژوئیه معکوس خواهد شد.
به علاوه، تونی سایکامور، تحلیلگر IG، با اشاره به احتمال اعلام کاهش عمیقتر اوپک پلاس در نشست آتی خود، از امکان رسیدن قیمت نفت خام WTI به 80 دلار در هر بشکه سخن گفت. این تحلیلگران افزودند: «اگرچه کاهش به زیر 72 دلار، دولت بایدن را تشویق میکند تا ذخایر استراتژیک نفت ایالات متحده را پر کند، اما همهی اینها نشان میدهد که احتمال بازگشت قیمتها در نیمهی اول این هفته وجود دارد.»
شرکت خدمات انرژی بیکر هیوز در روز جمعه اعلام کرد که شرکتهای انرژی ایالات متحده هفتهی گذشته برای اولین بار در سه هفته اخیر دکلهای نفت و گاز را اضافه کردند. ناگفته نماند که تعداد دکلهای نفت و گاز به عنوان شاخص اولیه تولید آینده تلقی میشود.
در کنار اینها، در روز جمعه، مسکو ممنوعیت صادرات بنزین را که میتواند کمک مؤثری به عرضه جهانی سوخت موتور باشد، لغو کرد و البته این اقدام به دنبال لغو محدودیتهای صادرات گازوئیل در ماه گذشته توسط این کشور صورت گرفت.
و در نهایت، تحولات کنونی در خاورمیانه، اعم از تشدید درگیریهای اسرائیل و حماس و توافق برای آزادی گروگانها در کانون توجه خواهد بود.