خبر

رشد ارزهای آسیایی در برابر دلار

رشد ارزهای آسیایی در برابر دلار

در حالی که اکثر ارزهای آسیایی در روز دوشنبه به شدت افزایش یافتند، دلار آمریکا با کاهش مستمر مواجه شد.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی طلا و ارز به نقل از اینوستینگ، با شکل‌گیری تفکری مبنی بر اینکه فدرال رزرو کار خود را با نرخ‌های بهره به انجام رسانده است، کاهش ممتد دلار آمریکا در روز دوشنبه رقم خورد.

در همین راستا، شاخص دلار و معاملات آتی شاخص دلار در معاملات آسیایی که هفته‌ی گذشته در پی انتشار داده‌هایی پیرامون تورم و رکود در بازار کار، نزدیک به پایین‌ترین سطح دو ماهه‌ی خود کاهش یافته بودند، هر کدام 0.3 درصد افت کردند

به علاوه این قرائت حاکی از آن بود که معامله‌گران احتمال بیشتری را در نظر می‌گیرند که فدرال رزرو به افزایش نرخ‌های بهره اقدام کند و بانک مرکزی نیز تا مارس 2024 کاهش نرخ‌ها را آغاز خواهد کرد.

اما با وجود اقدام فدرال رزرو به ثابت نگه‌داشتن نرخ بهره برای مدت طولانی‌تر، مقامات این بانک همچنان بر برنامه‌های خود مبنی بر بالا نگه‌داشتن نرخ بهره پایبند بودند. به علاوه، حجم معاملات بازار ارز نیز در این هفته به دلیل تعطیلات شکرگزاری تا حدودی محدود بود.

در حال حاضر، برای حصول به سرنخ‌های بیشتر در مورد سیاست پولی، صورتجلسه‌ی اواخر اکتبر فدرال رزرو  در کانون توجه قرار دارد.

فدرال رزرو

پیرامون ارزهای آسیایی چه گذشت؟

اکثر ارزهای آسیایی در روز دوشنبه به شدت افزایش یافتند؛ در بین این ارزها، وعده‌های اقدامات محرک بیشتر چین به احساسات کمک کرد و یوان چین 0.5 درصد افزایش یافت و به قوی‌ترین سطح خود در برابر دلار از اوایل آگوست تاکنون رسید. گفتنی است برترین نقطه اتکای یوان، اقدامات کلیدی قابل توجه قوی‌تر از حد انتظار روزانه‌ی بانک خلق چین (PBOC) بود.

PBOC نرخ اولیه‌ی وام معیار خود را در روز دوشنبه نزدیک به پایین‌ترین حد خود نگه داشت و در عین حال حدود 80 میلیارد یوان نقدینگی را نیز به اقتصاد تزریق کرد. گذشته از آن، وعده‌ی حمایت سیاسی بیشتر مقامات چینی از بخش املاک تحت محاصره این کشور، به تقویت اعتماد نسبت به یکی از بزرگترین صنایع چین کمک کرد؛ رکود در بخش املاک در سه سال گذشته، باد مخالف سهمگینی برای چین بوده است.

افزون بر آن، خوش‌بینی نسبت به چین، به جهش 0.6 درصدی دلار استرالیا نیز کمک کرد. در حال حاضر، تمرکز در این کشور معطوف به صورتجلسه‌ی نشست نوامبر بانک مرکزی استرالیاست که قرار است در روز سه‌شنبه برگزار شود. شایان ذکر است که RBA گرچه نرخ‌های بهره را 25 واحد افزایش داد، اما سیگنال‌هایی نیز پیرامون افزایش نرخ بهره در آینده ارائه کرد.

اما روپیه هند با افزایش قیمت نفت قدرت محدودی داشت و وون کره جنوبی نیز 0.6 درصد جهش کرد.

ارزهای آسیایی گسترده‌تر نیز تا حد زیادی به لطف ضعف دلار قدرت گرفتند؛ در بین آنها، ین ژاپن یکی از بزرگترین ذینفعان کاهش دلار بود که با 0.5 درصد افزایش، برای اولین بار در نزدیک به سه هفته‌ی گذشته، به زیر سطح 150 نسبت به دلار رسید.

با نگاهی به نوسانات اخیر این ارز، می‌توان مشاهده کرد که اوایل ماه جاری، برخی سیگنال‌های ناخواسته بانک مرکزی، ین ژاپن را تحت تاثیر قرار داد که البته با کاهش ترس بازارها از افزایش بیشتر نرخ بهره در ایالات متحده، ین فضای تنفسی پیدا کرد.

ین ژاپن

نویسنده: معصومه دانش
دوشنبه 29 آبان 1402 ساعت 09:35
notification

آیا مایلید از نوسانات بازار آگاه شوید؟

دریافت هشدار در نوسانات قیمت طلا، سکه، دلار، اونس، نفت، بورس و بیت کوین