به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز به نقل از اینوستینگ، اکثر ارزهای آسیایی در روز سهشنبه کمی افزایش یافتند، گفتنی است پس از اینکه مشخص شد نرخ تورم کلیدی فدرال رزرو در سطحی کمتر از انتظار قرار دارد، این ارزها طی هفته، بهبودی ملایمی را از پایینترین سطح اخیر خود را تجربه کردند.
هماکنون سوالی در بازارها مطرح است که نرخهای بهره تا چه اندازه افزایش خواهد یافت و فعالان بازار در این هفته، کماکان در انتظار نشانههای بیشتری در مورد سیاستهای پولی ایالات متحده هستند.
علاوه بر آن، ضعف در فعالیتهای تولیدی ایالات متحده منجر به بروز ابهاماتی در این زمینه شد که فدرال رزرو چقدر فضای تفکر اقتصادی برای تداوم افزایش نرخ بهره دارد.
معالوصف با وجود انتظاراتی مبنی بر افزایش نرخ فدرال رزرو در ماه جولای، رشد ارزهای آسیایی محدود شد؛ البته دریافت سرنخهای دیگر در مورد سیاست پولی ایالات متحده به جلسات و رویدادهای این هفته موکول شده است.
اما دلار آمریکا به دلیل تعطیلات بازار ایالات متحده در معاملات آسیا حرکت چندانی نداشت. به طوری که میزان حرکت شاخص دلار و معاملات آتی شاخص دلار در روز سه شنبه، هر دو کمتر از 0.1 درصد بود.
هماکنون تمرکز این هفته علاوه بر صورتجلسهی نشست ژوئن فدرال رزرو که قرار است در روز چهارشنبه برگزار شود، بر دادههای کلیدی حقوق و دستمزد غیرکشاورزی نیز هست که روز جمعه ارائه خواهد شد.
در چشمانداز سایر ارزها، یوان چین 0.1 درصد افزایش یافت و تا حدودی از پایینترین سطح هفت ماههی اخیر خود بهبود یافت، در حالی که روپیه هند نزدیک به بالاترین سطح چهار ماههی خود در نوسان بود.
دلار استرالیا در سایهی نرخهای ثابت بانک مرکزی کاهش یافت و برخی از انتظارات برای افزایش را خنثی کرد.
ین ژاپن در میان گمانهزنیها در مورد مداخلات ارزی ثابت ماند
در حالی که بازارها در حال گمانهزنی در مورد مداخلهی دولت ژاپن در بازارهای ارزی بودند، ین ژاپن در روز سهشنبه حرکت اندکی داشت و تنها در حدود پایینترین سطح هفت ماههی خود قرار گرفت. گفتنی است ین در برابر دلار در آستانهی شکستن به بالای سطح 145 بود که به گفتهی تحلیلگران، این سطح مداخلهی دولت را به همراه خواهد داشت.
آنچه مسلم است اخیراً کاهش شدید ین باعث شد وزرای ژاپن هشدارهای شفاهی بیشتری در مورد مداخلهی احتمالی ارائه دهند. در همین راستا، ماساتو کاندا، دیپلمات ارشد ارزی کشور، از ارتباط نزدیک مقامات این کشور با مقامات آمریکایی بر سر بازار ارز خبر داد.
ناگفته نماند که دولت ژاپن آخرین بار در اکتبر 2022 در بازارهای ارزی مداخله کرده بود، زمانی که ین به کمترین میزان در 30 سال گذشته، یعنی 150 در برابر دلار رسید.
سقوط دلار استرالیا همگام با ثابت نگهداشتن نرخهای RBA
انتظارات اکثریت قلیل تحلیلگران مبنی بر اینکه بانک مرکزی استرالیا برای سومین ماه متوالی نرخ بهره را افزایش خواهد داد، تحقق نیافت و این بانک نرخ بهره را ثابت نگه داشت؛ از این رو، ارز استرالیا در روز سه شنبه، با 0.3 درصد کاهش روبرو شد.
البته این زیانها تا حدودی محدود شد، زیرا RBA اشاراتی بر احتمال افزایش بیشتر نرخ در آیندهی نزدیک دارد. بدیهی است تصمیم به توقف در ماه ژوئیه، عمدتاً ناشی از نیاز به ارزیابی تأثیر سیاستهای پولی شدید بر اقتصاد بوده است.
شایان ذکر است که تورم اصلی استرالیا تا ماه می کاهش یافته است؛ اما از آنجا که تورم اصلی همچنان بالاست، به بانک انگیزهی بیشتری برای تداوم افزایش بالقوهی بیشتر نرخ بهره داد.