به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز به نقل از رویترز، بهای نفت در اوایل روز سهشنبه ثابت بود؛ بهای معاملات آتی نفت برنت با 43 سنت یا 0.58 درصد افزایش به 75.08 دلار در هر بشکه رسید. نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز با 43 سنت یا 0.62 درصد افزایش به 70.22 دلار در هر بشکه رسید.
آنچه مسلم است بازارها اولویت خود را بر مشکلات عرضه ناشی از کاهش تولید صادرکنندگان بزرگ عربستان سعودی و روسیه در ماه آگوست قرار دادند و البته این اولویت در برابر دیدگاههای مختلط تحلیلگران در مورد دادههای اقتصادی کلیدی، موضع میگیرد که عاملی برای تضعیف تقاضای نفت خواهد بود.
تحلیلگران ING در یادداشت مشتری بر چشمانداز کلان نهچندان مطمئن اقتصادی اشاره کردند که بازار بر آن متمرکز است و افزودند: «مبانی و بنیانها آنقدرها که انتظار میرود بر روی جهت قیمت تاثیر نمیگذارد. علاوه بر آن، تغییر قابلتوجه این الگو در کوتاهمدت دشوار به نظر میرسد، گرچه کاهشهای مضاعف، کف قیمت قویتری در حدود سطح 70 دلار، برای برنت در هر بشکه ایجاد میکند.»
تحلیلگران ANZ همچنین در یادداشت مشتری به تقاضای رشد ضعیفتر اقتصادی اشاره کردند که صریحأ بیان میکند میزان تقاضا برای کالا همچنان ضعیف باقی میماند.
با نگاهی به نوسانات قیمت در روزهای اخیر میتوان مشاهده کرد که شاخصهای نفت در جلسهی قبل، حدود 1 درصد کاهش یافته بود.
علاوه بر آن، بازارهای ایالات متحده روز سهشنبه به دلیل تعطیلات روز استقلال، بسته خواهند بود.
بنا به گزارش خبرگزاری دولتی عربستان سعودی، این کشور روز دوشنبه اعلام کرد که از ماه اوت، کاهش تولید داوطلبانهی خود را به میزان یک میلیون بشکه در روز تمدید خواهد کرد.
از سوی دیگر، الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه نیز از کاهش صادرات نفت این کشور به میزان 500 هزار بشکه در روز در ماه اوت خبر داد.
این کاهش به 1.5 درصد از عرضهی جهانی میرسد و کل میزان تولید تولیدکنندگان نفت اوپک پلاس را به 5.16 میلیون بشکه در روز میرساند.
ناگفته نماند که ریاض و مسکو به دنبال تقویت قیمتها هستند.
به علاوه در بخش تأمین، انتظار میرفت ذخایر نفت خام آمریکا در هفتهی منتهی به 30 ژوئن، حدود 1.8 میلیون بشکه کاهش یابد که سومین هفتهی متوالی کاهش بود.
و اما دادههای صنعت در بخش موجودیها در روز چهارشنبه، و دادههای رسمی نیز در روز پنجشنبه منتشر میشوند که هر دو به دلیل تعطیلات ایالات متحده، یک روز تاخیر دارند.
در بخش کلان، انتظارات فزایندهی تحلیلگران زمانی مختلط شد که بررسیهای تجاری نشاندهندهی رکود در فعالیت کارخانههای جهانی ناشی از تعدیل تقاضا در چین و اروپا، و همچنین کاهش تولید ایالات متحده در ماه ژوئن بود.
تحلیلگران جیپی مورگان در یادداشتی اعلام کردند: «با اینکه در سایهی کاهش رتبهی سه ماههی دوم در چین و منطقهی اروپا، افزایش تولید ناخالص داخلی در هفتههای اخیر کاهش یافته است، اما با این حال، در بحبوحهی وجود بخش خدمات قوی، موانع در حال کاهش کالاهای ایالات متحده و تسهیل گستردهی شرایط مالی جهانی، نه اقتصاد ایالات متحده و نه اقتصادهای جهانی در معرض خطر قریبالوقوع سقوط به سمت رکود قرار ندارند.»