خبر

دادسراهای مالیاتی در استان‌ها تشکیل شوند

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در دیدار با رئیس قوه قضاییه بر ضرورت تشکیل هر چه سریع تر دادسراهای مالیاتی تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از سازمان امور مالیاتی کل کشور، امید علی پارسا در دیدار با آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه، که با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی و جمعی از مدیران مالیاتی کشور، به مناسبت هفته فرهنگ مالیاتی برگزار شد، گفت: نظام مالیاتی باید به سمت نظام مالیاتی مطلوب اسلامی حرکت کند و شاه بیت چنین حرکت و اقدامی، عدالت مالیاتی است.

وی بر ضرورت پیگیری جدی و مستمر وصول معوقات مالیاتی و همچنین مبارزه قاطعانه با فرار مالیاتی تاکید و خاطرنشان کرد: در این رابطه نیازمند حمایت همه جانبه ارکان مختلف نظام هستیم.

پارسا، همچنین بر ضرورت ایجاد دادسرای ویژه مالیاتی در استان تهران تاکید کرد و گفت: هم اکنون مجموعه امکانات مورد نیاز برای ایجاد این دادسرا فراهم است و با حمایت و دستور مساعد ریاست محترم سابق قوه قضاییه، بستر لازم فراهم شده و امیدواریم که با همراهی دادگستری استان تهران این برنامه را نهایی کنیم.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور همچنین عنوان داشت: در استان‌ها نیز به شعبه ویژه ای برای رسیدگی به جرایم مالیاتی و بحث‌هایی از این‌ دست نیاز داریم و انتظار ما این است که در استان‌ها هم با ما همکاری لازم را بعمل آورند. 

وی با اشاره به اینکه نظام های مالیاتی در دنیا از یک وضعیت سنتی به سمت یک نظام نوین مالیاتی حرکت کرده اند، گفت: در نظام مالیاتی سنتی، به دلیل اینکه اطلاعات دقیق اقتصادی در اختیار سازمان‎های مالیاتی نیست و با اتکا به شواهد و قرائن و اطلاعات ناقص و استانداردها و روندها و بحث های کارشناسی، به یک تشخیص هایی برای میزان مالیات می رسند که آنهم حاصل فرایندهای نسبتا طولانی است. 

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور، ادامه داد: در حقیقت در یک نظام مالیاتی سنتی به دلیل عدم در اختیار داشتن داده‌های مربوط به فعالیت‌های اقتصادی و وضعیت مالی و بانکی و دارایی و املاک افراد، ممیز مالیاتی مجبور می‎شود به سراغ تشخیص‎هایی که برخی از آنها مبتنی بر اظهاراتی است که گاها ناقص و غیر دقیق است برود و بعبارتی تشخیص علی الراس انجام دهد.

پارسا، در خصوص شیوه عملکرد نظام های نوین مالیاتی نیز گفت: در کشورهای توسعه یافته، اساس کار بر این است که کلیه ریزداده‎های مربوط به فعالیت اقتصادی شهروندان و همچنین اطلاعات هویتی افراد، در اختیار سازمان‎های مالیاتی قرار می گیرد و مبتنی بر این اطلاعات و با تکیه بر شیوه‎ها و فرایندهای مدرن و ابزارها و فناوری‎های پیشرفته و حتی با در نظرگیری میزان مصرف کالاها و خدمات از سوی افراد، مالیات عادلانه تعیین و وصول می شود.

وی افزود: در این کشورها، مالیات با درآمد، ثروت و مصرف اشخاص تناسب دارد و هدف ما هم این است که نظام فعلی مالیاتی را که نظامی مدرن و مکانیزه است و تمامی فرایندهای آن الکترونیکی است، به سمتی ببریم که مالیات عادلانه و براساس اطلاعات واقعی و اسناد و مدارک قطعی و غیر قابل کتمان تشخیص داده شود.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با ذکر این مطلب که هم اکنون تا این سطح از نظام مالیاتی توسعه یافته، فاصله داریم، گفت: در حال حاضر جهت گیری اصلی ما این است که این فاصله برچیده شود. البته با تکیه بر طرح جامع مالیاتی، امکان رصد آنلاین تمامی پرونده های مالیاتی و اینکه در چه وضعیتی قرار دارند; فارغ از اینکه در کدام اداره کل یا کدام استان هستند، فراهم شده و این دستاورد بسیار بزرگی است. 

پارسا، در خصوص حمایت های نظام مالیاتی از بخش‎های تولید، اشتغال و سرمایه گذاری نیز اظهار داشت: حمایت نظام مالیاتی از تولید، اشتغال و سرمایه گذاری، باید محدود، مشروط، کاهنده و تضمین دار باشد. همچنین در ارتباط با مطالبات معوق، زمینه بخشش جرایم بخصوص برای واحدهای تولیدی فراهم شده است.

وی با اظهار امیدواری به اینکه مجموعه برنامه ها و سیاست های نظام مالیاتی با اجماع، همراهی، همدلی و اقدام و عمل سه قوه، جنبه عملیاتی پیدا کند، گفت: انتظار داریم با کارآمدی و اثربخشی این حمایت‎ها به ویژه حضور موثرتر، قوی‎تر و منظم‎تر قضات محترم در هیئت‌های حل اختلاف مالیاتی، فرایند دادرسی مالیاتی کارآمدتر و کوتاهتر شود تا احکامی که در بدو امر صادر می‌شوند، احکام متقنی باشند. 

منبع:
چهارشنبه 26 تیر 1398 ساعت 17:33
notification

آیا مایلید از نوسانات بازار آگاه شوید؟

دریافت هشدار در نوسانات قیمت طلا، سکه، دلار، اونس، نفت، بورس و بیت کوین